PH u boćanju

Boćari Vargona u Komiži traže prolaz u finale doigravanja za prvaka: “Porečani nisu nepobjedivi!”

Valentina Prokić

Čedo Vukelić, trener Vargona/Foto Arhiva NL

Čedo Vukelić, trener Vargona/Foto Arhiva NL

Vargon i Istra Poreč polufinalnu utakmicu igraju od 17 sati, finale se igra u nedjelju od 14.30 sati



RIJEKA  Boćari riječkoga prvoligaša Vargona od 17 sati igraju polufinalni susret prvenstva Hrvatske protiv Istre Poreč. Završni turnir najboljih četiriju hrvatskih momčadi igra se u Komiži, na Visu, a drugi polufinalni par su branitelj naslova Pula te Biston Makarska rivijera (9 sati).


– Spremni smo, forma se dizala tijekom posljednjih mjesec dana, zadovoljan sam kako su dečki odradili utakmice protiv Metkovića te se nadam pobjedi. Istra Poreč je dobar sastav, ali nisu nepobjedivi – poručuje trener Vargona Čedo Vukelić.


Vargon će priliku za upoznavanje treninga imati od 15.30 do 16 sati, Istra Poreč od 16 do 16.30, ali obje će se ekipe još jednom zagrijavati prije samog početka susreta. Ipak, za razliku od Vargona, Porečani su u Komižu otputovali u četvrtak tako da su imali dan više za pripremu na mjestu događaja. Iako su dva puta u ligaškom natjecanju Porečani pobijedili Vargon, odlučivale su nijanse.




– U klasičnim igrama i mi i oni imamo iskusne igrače, dugogodišnje reprezentativce te se može svašta dogoditi. Nadam se da će prevagnuti na našu stranu. U ligaškim utakmicama vidjelo se da smo bolji u preciznom izbijanju, dok su oni za nijansu jači u brzinskim disciplinama. Imaju dva sjajna brzinca Brunu Kraljića i Matea Načinovića, obojica su naši bivši igrači. No brzinsko ovisi o trenutku i raspoloženju – dodaje Vukelić.


Riječki boćari možda od svih sudionika imaju najmanji pritisak osvajanja naslova. Nitko nije očekivao da će se baš oni plasirati na završni turnir, a rasterećnost može biti od velike koristi posebno kada se igra samo jedna utakmica.


– Na početku sezone nam je prvi cilj bio plasirati se u četvrtfinale doigravanja, što smo i uspjeli. Odigrali smo dvije sjajne utakmice protiv Metkovića. Sad idemo dalje. Na takvom je turniru sve moguće. Svi dolaze sa željom da budemo prvi pa tako i mi. Očekujem nastavak niza dobrih igara – priželjkuje strateg Vargona.


Što se tiče drugih polufinalista, iskusan riječki trener daje malu prednost Bistonu.


– Obje momčadi imaju iskustva u takvim utakmicama. Pula je upravo protiv nas lani osvojila naslov. Biston ima reprezentativce, braću Peru i Marina Ćubelu, Marina Milićevića i Antu Grančića, koji su svi bili svjetski prvaci u raznim disciplinama. Imaju još iskusnih igrača poput Crnčevića i Mihaljevića, posloženi su jako dobro i pokriveni u svim disciplinama – zaključio je Čedo Vukelić.


Hrvatski boćarski savez osigurao je na svom Youtube kanalu djelomične prijenose polufinalnih dvoboja (bez prvih igara) dok će se nedjeljno finale prenositi u cijelosti.