Popunjavanje natjecanja

Boćari Vargona mogli bi zauzeti mjesto Marinića u Super ligi, ali Riječani ne žele u kvalifikacije…

Glas Istre

Davor Čuška/Foto Arhiva NL

Davor Čuška/Foto Arhiva NL

Nama bi bila čast biti dio najboljih boćara u Hrvatskoj, ali nećemo ništa raditi na silu ili putem kvalifikacija - rekao je Davor Čuška, trener Vargona



KANFANAR  Do početka Super lige boćara preostalo je više od tri mjeseca, ali odustajanje Marinića kao prvaka Prve lige sjever zbog financijskih problema znači da se traži njihova zamjena. Iz Super lige ispali su boćari splitskog Sokol Orbica i Pazina, novi član je Hajduk Rašiće, dok je jedno mjesto ostalo upražnjeno. Propozicije navode da u slučaju nečijeg odustajanja Izvršni odbor HBS-a odlučuje o načinu popune. Scenarija ima nekoliko.


Pazin bi mogao odigrati kvalifikacije s drugoplasiranom ekipom Prve lige sjever, riječkim Vargonom, no tome nisu skloni ni jedni ni drugi. Predsjednik Pazina Lucijan Ujčić kaže da su posložili ekipu za Prvi ligu sjever i odbijaju bilo kakvu mogućnost nastupa u Super ligi. Ni Vargon ne želi u kvalifikacije.


– Za mene su Marinići superligaši jer još nema službenog očitovanja o odustajanju. Osobno sam malo ogorčen na rad Saveza odnosno Izvršnog odbora i sportske komisije koje donose propozicije u tijeku natjecanja, mijenjaju ih kako kome odgovara, a sada se pokušava na razne načine popuniti liga i to je nešto što nije dobro. Moram reći da se u propozicijama za sljedeću sezonu izričito navodi kako će, ako prvak Prve lige odustane od promocije, u viši rang drugoplasirani ili trećeplasirani. Ove sezone toga nema u propozicijama, ali smatram da bi bilo u redu da se vodimo upravo time. Nama bi bila čast biti dio najboljih boćara u Hrvatskoj, ali nećemo ništa raditi na silu ili putem kvalifikacija. Žao mi je Marinića jer to nije dobro za boćanje – kaže predsjednik Vargona Davor Čuška.