nk opatija

Opatijce čeka grčevita borba za ostanak, Weitzer: “Kako igramo, možemo dobiti samo na sreću”

Ivan Volarić

Ivor Weitzer/Foto: V. KARUZA

Ivor Weitzer/Foto: V. KARUZA

Svi hoćemo, svi želimo, ali jednostavno to nije dovoljno ako želiš igrati moderan nogomet pa makar i na drugoligaškoj razini - kaže Weitzer



RIJEKA Kristalno je jasno da nogometaše Opatije, umjesto borbe za sam vrh drugoligaške ljestvice, očekuje grčevita borba za ostanak u ligi. Opatijci su skliznuli na dno Druge HNL, a na novi poraz nadovezala se i slaba igra. Nije pomogao ni ulazak iskusnog veznjaka i oporavljenika Ivora Weitzera u nastavku utakmice.


– Ne znam što reći. Jednostavno nemamo strukturu igre, nepoznati su zahtjevi… Svi hoćemo, svi želimo, ali jednostavno to nije dovoljno ako želiš igrati moderan nogomet pa makar i na drugoligaškoj razini – kaže Weitzer nakon poraza od Dugopolja i još jedne partije koja ni približno ne odražava kvalitetu opatijske momčadi.


– Realno, po imenima i kvaliteti, trebali bismo ući u Prvu HNL! Međutim, u nogometu ne igra pojedinačna kvaliteta, nego momčad. Ekipa je ta koja onda izbacuje pojedinca. Međutim, kod nas sve to u posljednje vrijeme izostaje.




Osnovno je pitanje kako izaći iz ovog labirinta poraza i nemoći.


– Kako igramo u zadnje vrijeme, iz svega ovoga možemo izaći samo na sreću. Moramo se stisnuti, biti kompaktni i smanjiti mogućnost primanja pogotka na što manju mjeru. A prema naprijed što se napravi… Drugog načina u ovom trenutku ne vidim – kazao je Weitzer, koji se polako vraća u staru formu nakon duge stanke.


– Tek mjesec dana sam u trenažnom procesu, normalno da mi nedostaje snage i brzine, ali to će doći s vremenom. Zadao sam si cilj da ću u drugom dijelu sezone razvaliti. Znam da ću biti na svojoj prepoznatljivoj razini i to je stvar koja je do mene. Sve ostalo ovisit će o momčadi – rekao je Weitzer.