Druga HNL

Opatija i BSK na Kantridi odigrali bez golova, Fumić pogodio vratnicu u zadnjim minutama

Radovan Trinajstić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

U 90. minuti nakon što je vratar Đilas daleko van šesnaesterca spriječio brzi protuudar domaćina, odbijena lopta dolazi do Fumića čija se lopta sa oko 30 metara zaustavlja na vratnici gostujućeg gola na opću žalost svih domaćih igrača i njihovih navijača

RIJEKA Igralište Kantrida. Gledatelja: 200. Sudac: Ivan Čužić (V. Gorica) 6,5. Žuti kartoni: Glavaš, Zgrablić, E. Maloku (Opatija) i Mišić (BSK).


OPATIJA Berković  7,5, Belančić 6, Ivančić 6 od 46′ Fumić  6, Glavaš  6,5 od 67′ Malinić 6, B. Bogolin 6 od 62′ Pejanović  6, T.Maloku 6,5  , Bjelanović 6,5 od 83′ Bertoša/, Bilobrk 6 od 46′ Kožić 6, Zgrablić 6,5, Grujević 6,5, E.Maloku 6,5.


BSK Đilas  6,5, Šimičić 6 od 68′ Žutić 6,5, Majtanić 6, Čikvar 7 od 79′ Lozić /, Ilić 6,5, Župan 6,5 od 89′ L. Mihaljević/ , Bernobić 6 od 53′ I. Mihaljević 6, Dobrinić 6, Periša  6,5, Mišić 6,5, Gačić 6.


Derbi utakmica po prikazanoj igri zadovoljila je gledateljstvo. Šteta što nije bilo golova, iako je za to bilo prigoda sa obje strane, naročito u drugom dijelu utakmice. Gosti su se predstavili kao čvrsta i uigrana ekipa. Opatijci su se od samog početka postavili kao domaćini, zagospodarili terenom i prvih deset minuta gosti nisu uspjeli izaći iz svoje polovice.


Foto galerija: Druga HNL: Opatija - BSK Foto: Vedran Karuza



U četvrtoj minuti E. Maloku dugo je tražio na rubu šesnaesterca priliku za šut, a kad je to učinio, lopta odlazi visoko preko gola. Gosti su u 11. minuti iz kuta šesnaesterca mogli bolje iskoristiti prigodu iz slobodnog udarca, pokušaj Mišića odlazi preko gola. Ilić u 14. minuti od sredine igrališta dugom dijagonalom pronalazi Župana čiji udarac s lijeve strane Berković dobro hvata. Gosti uspostavljaju ravnotežu u igri čekajuci da se otvori “rupa” u domaćoj obrani. Do 30. minute igra se bez idejnosti da bi tek tada domaćini pojačali tempo.


T. Maloku je iz slobodnog udarca pronašao pred golom gostiju Bilobrka čiji udarac iz okreta prolazi kraj gola. Pri kraju poluvremena pokretljivi Ilić pronalazi Šimičića, ali Grujević pravovremeno uklizava te time otklanja opasnost po svoj gol.


Na početku drugog poluvremena Šimičić je od sredine igrališta potegao loptu do ruba kaznenog prostora. Iako ometan od Zgrablića, njegov završni udarac nitko od suigrača ne uspijeva uputiti u prazan gol. Pričuvni igrač Opatije Kožić umalo da nije u 51. minuti nakon centaršuta Grujevića na drugoj stativi uputio iz blizine loptu u gol. Isti igrač u 65. minuti nije iskoristio trenutak da ispuštenu loptu vratara Đilasa iz blizine gurne u prazan gol.


Pri kraju utakmice mogle su obje ekipe postići dragocjeni pogodak i to ponajbolji igrač gostiju Čikvar koji je u 87. minuti pobjegao Belančiću, ali je Berković bravurozno ukrotio njegov udarac.  U 90. minuti nakon što je vratar Đilas daleko van šesnaesterca spriječio brzi protuudar domaćina, odbijena lopta dolazi do Fumića čija se lopta sa oko 30 metara zaustavlja na vratnici gostujućeg gola na opću žalost svih domaćih igrača i njihovih navijača.