Borilački spektakl

OPATIJA FIGHT NIGHT Tradicija nije prekinuta pandemiji unatoč: “Veliko iskustvo iz kojeg smo svi izašli jači”

Denis Frančišković

ŽESTOKA BORBA – Srđan Žarić i Ivan Polić/Foto V. KARUZA

ŽESTOKA BORBA – Srđan Žarić i Ivan Polić/Foto V. KARUZA

I meni je bilo neugodno, a kako ne borcima. Osjetiš adrenalin u zraku, a ne možeš ga konzumirati u pravom smislu. Situacija je bila specifična i vjerujem da smo iz ovog izašli jači svi zajedno – kaže Mladen Kranjčec



RIJEKA U nekim boljim okolnostima dan poslije bio bi rezerviran za brojne komentare gledatelja koji su više od desetljeća nazočili Opatija Fight Nightu. I uživali u vrhunskim priredbama i mečevima brojnih poznatih boraca iz Hrvatske i cijele Europe. No, subota je donijela »novo normalno«, koronaizdanje opatijskog borilačkog izdanja što je održan u maloj sali dvorane Marino Cvetković.


Zoran Zdelar i Mladen Kranjčec brinuli su se o svakom detalju i pomalo strepili, no kad se boksačka sutkinja Kristina Pilko uhvatila mikrofona i uloge voditeljice pa potom i komentatorice te krenulo online izdanje 12. priredbe, više se nije moglo nazad. I brzo je bilo vidljivo da će to biti još jedna uspješna priredba u novonastaloj situaciji.


Održana su dva brzopotezna meča u MMA-u i četiri u kicboxingu koja su bila puno izjedačenija nego borbe u kojima su suvereno dominirali Kuitty Begaj i Ivan Brguljan.




Uglavnom, bili su to prvi javni nastupi mladih opatijskih boraca, svi pobjednički riješeni protiv suparnika iz Srbije.


– Nova i neobična priredba iz koje smo svi skupa opet nešto naučili. Za sve nas je ovo bilo novo iskustvo, nadam se pozitivno – kaže Mladen Kranjčec, jedan od glavnih organizatora priredbe. – Sportski dio? Ivan Polić prvi je put izašao u ring, Leon Devčič uskočio u zadnji tren, a Fran Adžić pokazao veliku srčanost. I meni je bilo neugodno, a kako ne njima. Osjetiš adrenalin u zraku, a ne možeš ga konzumirati u pravom smislu. Situacija je bila specifična i vjerujem da smo svi zajedno iz ovog izašli jači.


Zoran Zdelar i Mladen Kranjčec/Foto VEDRAN KARUZA


Jedan je Ivan


Ivan Brguljan najavio je odlazak u mirovinu nakon pobjede nad Radovanom Petrovićem.


– Jedan je Ivan Brguljan iz Opatije. Oni koji znaju njegov minuli rad znaju da je jedan od doajena MMA-e u Hrvatskoj. Begaj? Očito je dobro spreman, a mislim da je veliku ulogu imao i put. Begaj je očito bio puno odmorniji od Kneževića. To je profil borca koji je niži, ali je dao sve od sebe, no Kuitty je to riješio na svoj način – dodaje Kranjčec.


Spiritus movens opatijskog borilačkog sporta u budućnosti će se više posvetiti radu s mladima.


– Godine pomalo idu i neke stvari bi trebao pomalo prepustiti mlađima. Kod mene je energija uvijek bila veliki pokretač, ali… Treba priznati da je djece puno manje u ovom sportu nego nekad. Osobno više ću se posvetiti kadetima i juniorima i tu ćemo stvarati jedan bazen, a ovakve priredbe bit će im izlet za nešto više.


Zadovoljni Opatijci


Ivan Brguljan bio je vidno zadovoljan trijumfom, u kratko vrijeme morao je skinuti i nekoliko kilograma.


– Ovaj meč prihvatio sam kao trening, a treninge prihvaćam kao realnu borbu. Pobjedu poklanjam treneru i svojim kolegama koji su nesebično bili uz mene. I na taj način su mi pomogli u mojoj misiji da jednog dana radim kao trener s valjanim pokrićem. Zadovoljan sam i sada zasluženo mogu u mirovinu. Dao sam sve od sebe, ali primjećujem kako je velika razlika između ranih četrdesetih i kasnih tridesetih – rekao je Brguljan.


Fran Adžić demonstrirao je veliku želju i talent protiv Vanje Dumitrova, koji je predao borbu zbog ozljede.


– Zadovoljan jesam iako nije bilo sve baš tehnički ispravno. Trener je možda malo nezadovoljniji, ali pobjeda je tu. Samo trening, idemo dalje, druge nema. Zahvaljujem prijateljima Marinu i Nikoli na velikoj pomoći i podršci – ustvrdio je Adžić.


Leon Devčić u prvom javnom sparingu svladao je Bornu Šolića. Za razliku od ostataka opatijske ekipe, dolazi s Kantride.


– Super je bilo, novo iskustvo, sretan sam nastupom. Moglo je i malo bolje. Mogao sam protivnika držati više na distanci, ali i on je bio jako dobar. Planovi su vezani samo za treninge i dosezanje neke veće razine – dodao je Devčić.