Borilačka priredba

Održano korona izdanje Opatija Fight Nighta: Begaj brzopotezno, slavlje Opatijaca

Denis Frančišković

PROTIVNIK BEZ ŠANSI - Kuitty Begaj nadmoćan protiv Darka Kneževića/Foto V. KARUZA

PROTIVNIK BEZ ŠANSI - Kuitty Begaj nadmoćan protiv Darka Kneževića/Foto V. KARUZA

Kuitty Begaj uz podršku Mirka Filipovića efikasno i ekspresno nokautom pobijedio Darka Kneževića iz Srbije u središnjoj borbi. Opatijci nadmoćni u kickboxing borbama



RIJEKA Kuitty Begaj, kosovski borac, s jasno istaknutim grbom Hrvatske i zastavom Italije u kojoj živi, brzopotezno je i impresivno riješio središnji MMA meč protiv srpskog predstavnika Darka Kneževića u središnjoj borbi večeri 12. izdanja Opatija Fight Nighta, tradicionalne borilačke priredbe pod svodovima dvorane Marino Cvetković. Ovaj put one manje u specifičnim korona okolnostima i uz poštivanje svih epidemioloških mjera.


Korona ne posustaje, ali ni vrijedni djelatnici koji iz OFC-a koji potpisuju organizaciju ove priredbe. Bez gledatelja, uz mali broj nazočnih, uz borce, trenere, suce, zaštitare, pokojeg novinara… danas je, ono što je najvažnije, ipak održana opatijska “fight večer”, a njen sadržaj putem “live” internet prijenosa ipak odaslat ljubiteljima borilačkih vještina.



Slavlje Brguljana




Begaj je superiorno, pod paskom Mirka Cro Copa Filipovića u svom kutu, riješio meč nokautom u prvoj rundi u poslastici večeri, toliko da je Knežević morao zatražiti odmah i liječničku pomoć. No, srpski je borac brzo došao sebi…


Održana je još jedna MMA borba, Opatijac Ivan Brguljan u svom prepoznatljivom stilu pobijedio je Radovana Petrovića iz Srbije. Jednostavno, stisak opatijskog veterana na podu bio je prejak za protivnika, koji je predao borbu u prvoj rundi.


Foto galerija: Opatija Fight Night 12 Foto: Vedran Karuza


A da ovo bude istinska opatijsko-splitska večer pobrinuo se ostatak boraca u kickboxing borbama protiv boraca iz Srbije. Prvo je Ivan Polić jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio vrlo dobrog Srđana Žarića u obostrano aktivnoj i kvalitetnoj borbi, da bi potom Fran Adžić prislio na predaju Vanju Dumitrova nakon ozljede lakta. Fran je bio silovit i izravan, Dumitruu je dvaput brojano u prvoj rundi i bilo je jasno u kojem smjeru ide meč.


Nadmoć Mušure


Veliku nadmoć potvrdio je i Petar Mušura iz Splita, koji je lako svladao Milorada Đurđova, završetkom runde iz njegovom kuta poletio je ručnik, ali borba je registrirana nokautom u korist Splićanina, nakon što Đurđov nije smogao dignuti ruke kod brojanja.


Održan je i jedan prvi javni sparing između Leona Devčića i Borne Šolića, obostrano borbenih. Kako to biva, u takvim se mečevima ne proglašava pobjednik, sudac je dignuo ruke obaju boraca.


– Bilo je vrlo čudno u ovim okolnostima, u praznoj dvorani. Gledatelji bi inače to sa zadovoljstvom pogledali i popratili. Nadam se da će za to imati prigodu sljedeće godine u uobičajenom izdanju u velikoj dvorani – kaže Zoran Zdelar, jedan od vodećih ljudi organizacije. – Hvala borcima što su se odazvali i sve najbolje u njihovim karijerama. Bilo je zadovoljstvo opet vidjeti i našeg Cro Copa. Nama je najvažnije bilo da se tradicija nastavi, skoro sve priredbe u Hrvatskoj otkazane su za sljedeću godinu.