TRENING UTAKMICA

Nogometaši Rijeke u trening utakmici ostvarili uvjerljivu pobjedu protiv trećeligaša Maksimira

Portal Novi list

Ivan Lepinjica/S. DRECHSLER

Ivan Lepinjica/S. DRECHSLER

Bila je to utakmica u kojoj su u redovima Rijeke od prve minute krenuli igrači s nešto manjom minutažom u proteklim utakmicama.



RIJEKA Nogometaši Rijeke pobijedili su Maksimir (5:2), člana Treće HNL – središte, u trening utakmici odigranoj na pomoćnom igralištu u kampu HNK Rijeka. Bila je to utakmica u kojoj su u redovima Rijeke od prve minute krenuli igrači s nešto manjom minutažom u proteklim utakmicama.


Rijeka – Maksimir 5:2

Pomoćno igralište u kampu HNK Rijeka. Sudac: Marin Rožman (Rijeka).


Strijelci: 1:0 Braut (17′), 2:0 Vuk (18′), 3:0 Lepinjica (38′), 4:0 Vukčić (50′), 4:1 Velkovski (52′-ag), 5:1 Abass (79′), 5:2 J. Starčić (82′).




RIJEKA: Frigan, H. Smolčić, I. Smolčić, Braut, Escoval, Murić, Lepinjica, Obregon, Vuk, Mudražija, Bušnja. Još su igrali: Galešić, Pavičić, Prince, Vukčević, Velkovski, Vučkić, Stanić, Tomečak, Selahi, Nwolokor, Abass.


MAKSIMIR: Mikulić, Jakopec, Rosandić, Bastalec, Mraković, Božić, Mamić, Krznar, Vidović, Franceković, Gašparac. Još su igrali: Kralj, Starčić, Lukić, Ivković, Kondres, Rojka, Soldić, Alili, Kukrika, Glavinić, Tarle, Saraf, Ljuboja, Zirdum, Atmani, M. Starčić, Kokanović, Kezerić, Relja.

Rijeka je povela u 17. minuti, kada je Murić gurnuo loptu za Brauta koji je, umjesto udarca, naciljao bliži kut – 1:0.


Samo minutu kasnije Murić je s desne strane ubacio i pronašao Vuka u kaznenom prostoru, a napadač Rijeke nije propustio priliku – 2:0.


Na drugoj strani, u 28. minuti, dalekometni udarac Francekovića obranio je Frigan. Rijeka je do kraja prvog dijela imala još je nekoliko dobrih prilika, te je postignula jedan gol. Prvo je u 38. minuti Mudražija odlično odigrao za Murića, koji je naciljao, ali vratnica se ispriječila.


Samo minutu kasnije Lepinjica je lijepim udarcem s distance zatresao mrežu – 3:0.


Drugi dio donio je i promjene u sastavima. U 50. minuti Bušnja je sjajno prošao i uposlio Vukčića kojem je preostalo pospremiti loptu u mrežu – 4:0.


Na drugoj strani i gosti su stigli do gola. U 52. minuti, nakon jednog ubačaja s lijeve strane pred gol Rijeke, Velkovski je skrenuo u vlastitu mrežu – 4:1.


Rijeka je do nove prilike stigla u 66. minuti. Vukčević je ubacio prizemno loptu, Abass ju je smirio i naciljao, ali greda je spasila goste.


U 79. minuti Prince je lijepo prošao po lijevoj strani, odigrao za Vukčića koji je petom proslijedio loptu za Abassa – 5:1.


Na drugoj strani odgovorili su gosti, Juraj Starčić je odličnim udarcem matirao Nwolokora, lopta je od grede završila u mreži – 5:2.