Proslava rođendana

Nogometaši Rijeke gostuju u Triblju u revijalnoj utakmici: “Očekujemo praznik nogometa i druženja”

Denis Frančišković

SINERGIJA ISKUSTVA I MLADOSTI - Nogometaši Turbine/Foto V. MAVROVIĆ

SINERGIJA ISKUSTVA I MLADOSTI - Nogometaši Turbine/Foto V. MAVROVIĆ

Danas ćemo i obje naše svlačionice prepustiti Rijeci jer to je profesionalni klub koji dolazi sa svim pratećim pogonom. Mi ćemo u tu svrhu iskoristiti školu i vrtić. Želimo Bijele ugostiti na najbolji mogući način - dodaje Knapić



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas od 16.30 sati gosti su Triblja i tamošnjeg županijskog drugoligaša Turbine, koji obilježava 71. obljetnicu djelovanja. Okrugli jubilej trebao se obilježiti još prošle godine, ali korona i epidemiološke mjere učinile su svoje. No, uz veliki trud i želju domaćina Rijeka danas dolazi na Podhumac, malo igralište s velikim nogometnim srcem.


– Naravno da nam je drago ugostiti Rijeku. Imali smo još ranije planove za ovu utakmicu, ali okolnosti nisu bile baš najbolje pa je onda i Rijeka imala pretrpani raspored. Evo sad smo sve to malo ubrzali, malo uljepšali igralište i nadamo se još samo da će nas poslužiti vrijeme – kaže Sebastian Knapić, trener Turbine, čovjek koji živi nogomet 24 sata.


U Triblju, tvrdi Knapić, očekuju pravi praznik nogometa i druženja. Ovo je veliki sportski dan za malo mjesto, Rijeka je najveći klub koji dolazi u zaleđe Crikvenice.




– Pustili smo u prodaju oko 400 ulaznica, a vrlo smo aktivni na društvenim mrežama u kojima pozivamo ljude da dođu i na kojima redovito objavljujemo sve aktivnosti u klubu i oko njega. U tome smo ponajbolji? Drago nam je to čuti, uhvatio sam se osobno tog posla prije nekoliko godina jer želimo klub približiti ljudima i onima koji vole sport. Aktivna nam je i škola nogometa, imamo tri momčadi u pogonu. Teški smo amateri, ali nastojimo biti ozbiljni u tom smislu, ne čisti rekreativci – dodaje prvi čovjek struke Turbine.


Uz ogled na travnjaku, nakon 90 minuta sprema se i »treće poluvrijeme«.


– Sada nam je čast da smo uspjeli organizirati ovu utakmicu, ovo je velik uspjeh za novu mladu upravu. Vinko Matejčić, predsjednik, kluba prije nekoliko dana dobio je novi mandat, malo smo osvježili vodstvo kluba s mladim ljudima. Danas ćemo i obje naše svlačionice prepustiti Rijeci jer to je profesionalni klub koji dolazi sa svim pratećim pogonom. Mi ćemo u tu svrhu iskoristiti školu i vrtić. Želimo Bijele ugostiti na najbolji mogući način – dodaje Knapić, igrač koji je ponikao u omladinskoj školi Orijenta, a promijenio niz klubova u igračkim danima, od Opatije, Drage, Pule ICI, Rudara do Halubjana… Bio je i dio generacije Crvenih s Krimeje koja je osvojila Kvarnersku rivijeru.


– Posljednjih pet, šest godina radim ovdje kao trener, ima i problema, ali rastemo iz godine u godinu. Limit nam je to malo igralište, s kojim ne možemo u rang više. No, liga nam je zanimljiva, sa Starim gradom i Grbcima te ostatkom goranskih klubova – zaključuje Knapić.