Intervju za SN

ZDRAVKO MAMIĆ Niti jednog trenera u povijesti nismo željeli kao Keka, a Bjelica je napravio jedan nenormalan potez

Portal Novilist.hr

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

Cijenim sve ono što je postigao u životu, a jednom sam mu na druženju u Dubaiju, gdje je bio prisutan i tadašnji njegov predsjednik Damir Mišković, kazao da će jednog dana biti trener Dinama ili izbornik hrvatske reprezentacije - započeo je Mamić priču o dovođenju Keka na klupu Dinama



RIJEKA Trenutno klupski savjetnik Dinama i njegov bivši čelnik Zdravko Mamić za Sportske novosti se osvrnuo na ideju o dovođenju Matjaža Keka na mjesto trenera Modrih, kao i probleme koje su imali s Bjelicom od početka pandemije.


– S Matjažem sam održavao kontakt sve ovo vrijeme nakon što je otišao iz Rijeke. Čestitao sam mu kad je inauguriran za izbornika slovenske reprezentacije, kao što sam ga nazvao uvijek kad bi Slovenija pobijedila. Cijenim sve ono što je postigao u životu, a jednom sam mu na druženju u Dubaiju, gdje je bio prisutan i tadašnji njegov predsjednik Damir Mišković, kazao da će jednog dana biti trener Dinama ili izbornik hrvatske reprezentacije – započeo je Mamić priču o dovođenju Keka na klupu Dinama.


Poziv


– Kad je došlo do Dinamovog glavinjanja, a koje je kulminiralo na utakmici s Rijekom, te kad je došlo do razlaza s Jovićevićem, okrenuo sam Kekov broj i kazao: “Matjaž, sjećaš li se što sam ti rekao u Dubaiju, sad je trenutak za tvoj dolazak u Dinamo!”. Dodao sam da ga želimo svim srcem, te da nema nikakvih drugih kandidata, da želimo isključivo njega.




Bilo mu je drago i tražio je time-out kako bi to iskomunicirao sa Slovenskim savezom. Znači da je i kod njega postojala želja za dolaskom u Dinamo. Sve drugo ne bih elaborirao jer ne znam, to znaju Kek i predsjednik Slovenskog nogometnog saveza Radenko Mijatović. Matjaž Kek nas je pristojno obavijestio da ostaje izbornik Slovenije.


Inače, u vrijeme njegovog time-outa, nekoliko puta se čuo s mojim bratom Zoranom, razgovarali su o nekim potezima koje bi Dinamo trebao napraviti, primjerice, o početku priprema i odmoru igrača, nekim kadrovskim rješenjima. Mogu samo kazati da mi je žao što se njegov dolazak nije realizirao, ali moje poštovanje i simpatija prema Keku ostaje.


Možda niti jednog trenera u povijesti nismo tako željeli kao njega, a on je prvi trener koji je odbio Dinamo – kazao je Mamić za Sportske novosti.


Bjelica


– Mi smo s Bjelicom bili zadovoljni, on je trener koji će zlatnim slovima ostati zapisan u povijest Dinama. Kad se sezona 12. ožujka zbog koronavirusa zaustavila, naš zapovjednik Bjelica je sa svojim suradnicima otišao u Austriju, nije ga bilo više od mjesec dana u Zagrebu.


Nisam mu to nikad rekao, ali to je bio krivi, nenormalan potez. Zapovjednik ne napušta svoju vojsku, bez obzira što je bilo onemogućeno kolektivno treniranje. Da, imali su igrači individualan program, međutim, Bjelica je morao biti u Zagrebu, morao je nadzirati svoju vojsku.


Imam saznanja od samih igrača da su bili vođeni mišlju da je prvenstvo već osvojeno, da im je trener u Austriji… Zato su se opustili i nisu trenirali! Zbog toga su naši igrači skroz nespremni, a nažalost izgubili smo jako darovitog trenera Jovićevića, jer nije mogao tako tjelesno nemoćnu momčad i igrače koji su glavama bili negdje drugdje dovesti u red, nije se mogao s time nositi. Reći ću vam nešto… Ja sam sad tjelesno spremniji od svakog Dinamovog igrača! – zaključio je Mamić.