Rastanak

Vladimir Petković odlazi nakon sedam godina, dugogodišnji švicarski izbornik preuzima Bordeaux

Hina

Vladimir Petković i Roberto Mancini/Foto REUTERS

Vladimir Petković i Roberto Mancini/Foto REUTERS

Zahvalio bih vodstvu ASF-a što su mi udovoljili želji i pustili me da pronađem novi izazov. Bilo je to sedam prekrasnih godina koje nikada neću zaboraviti," poručio je PetkovićBASEL  Nakon sedam godina na čelu švicarske nogometne reprezentacije Vladimir Petković (57) seli na klupu francuskog prvoligaša Bordeauxa, potvrdio je Švicarski nogometni savez (ASF).


“Nakon sedam godina na čelu švicarske reprezentacije, Vladimir Petković je zatražio od Švicarskog nogometnog saveza (ASF) raskid ugovora. ASF je pristao na ovaj zahtjev postigavši sporazum s nacionalnim trenerom i njegovim novim poslodavcem,” objavio je ASF.


Stranke nisu željele otkriti financijske detalje dogovora, no francuski mediji navode kako će Bordeaux platiti oko dva milijuna eura odštete za novog trenera.
“Zahvalio bih vodstvu ASF-a što su mi udovoljili želji i pustili me da pronađem novi izazov. Bilo je to sedam prekrasnih godina koje nikada neću zaboraviti,” poručio je Petković.


Oglasio se i predsjednik ASF-a Dominique Blanc.


“Tužni smo što nas Petković napušta, ali smo mu vrlo zahvalni zbog izuzetno dobrih i uspješnih sedam godina koje nam je pružio kao izbornik.”


Petković je vodio Švicarsku od 2014. godine, a na nedavnom EP-u Švicarci su u osmini finala izbacili svjetske prvake Francuze.


Najbolji je to rezultat Švicarske na europskim prvenstvima u povijesti, a ujedno je to bila i prva pobjeda Švicarske u nokaut fazi na velikim natjecanjima nakon Drugog svjetskog rata.


Tijekom karijere vodio je i Lazio, Sion, Young Boyse, Samsunspor…