Druga HNL

Opatija u završnici ipak slomila Dinamo II, Orijent 1919 pao s devetoricom u Zmijavcima

Portal Novi list

Opatijci protiv modrih nada priželjkuju iskupljenje za domaći poraz od Croatije



RIJEKA Nogometaši Opatije i Orijenta 1919 od 13.30 sati odrađuju svoje obveze u sklopu 16. kola Druge HNL. Opatijci na Kantridi protiv Dinama II traže iskupljenje za domaći poraz od Croatije. Susjedi s Krimeje pak gostuju upravo kod Zmijavčana gdje će pokušati nastaviti  niz uglavnom solidnih gostujućih partija i nakon posljednje korona-stanke pozitivnih rezultatom zakoračiti u završni niz od tri utakmice.


Stigli su službeni sastav.


90. minuta: Kraj utakmica. Orijent je s devetoricom poražen u Zmijavcima, Opatija je pobijedila ali nije zasjela na prvo mjesto zahvaljujući tijesnoj pobjedi Dragovoljca nad Dubravom.




GOL!!! Croatija je zabila za  2:1 nakon ubačaja Mrkonjića Gudelj je u gužvi bio najspretniji.


90. minuta: Drugi žuti karton zaradio je i Maloku u opatijskim redovima.


89. minuta: Dinamo II ostao je s igračem manje, Karrica je pokušao iznuditi najstrožu kaznu i zaradio drugi žuti karton.


82. minuta: Orijent 1919 je ostao i bez isključenog Smolčića.


GOL!!! Opatija je preokrenul na Kantridi u 80. minuti. Bilobrk je zabio nakon kornera Furijana.


GOL!!! Opatija je poravnala na 1:1 u 76. minuti. Furijan je izveo slobodan udarac, odbijanac stigao do Glavaša koji je pucao, a gostujući vratar mu pomogao slabom intervencijom. Sudac je priznao pogodak nakon podužih konzultacija sa svojim pomoćnikom. Modri su tražili da pokaže na zaleđe.


76. minuta: Nova prilika za Opatijce, Fumić je ispremješao goste nakon kornera i pronašao Zgrablića koji je iz okreta zamalo promašio vrata.


74. minuta: Opatija je umalo poravnala zahvaljujući gostujućem braniču Jeleniću koju je nespretno zahvatio jednu loptu i umalo prebacio vrata.


65. minuta: Ed Kevin Kokorović je dobio drugi žuti karton, Orijent 1919 igra s igračem manje u završnici utakmice,


46. minuta: Počela su druga poluvremena.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena na obje utakmice.


GOL!!! Orijent 1919 je u 39. minuti uspio poravnati na 1:1. Liber je sjajno proigrao Gerca koji se sjurio u kazneni prostor po desnoj strani. Uslijedio je dobro odmjereni ubačaj na drugu vratnicu gdje je Maružin poentirao za 1:1.


36. minuta: Udarac je isprobao i veznjak Opatije Lucić, ali je ovoga puta gostujući vratar dobro reagirao.


35. minuta: Prva prijetnja Opatije, Ivančić je pucao s 18 metara i poslao loptu kraj gola.


34. minuta: Na Kantridi je moglo biti 0:2 nakon još jedne neshvatljive greške u užoj opatijskoj obrani. Janković je ostao sam ispred Iveše s loptom u nogama na sedam, osam metara, ali se oklizunuo i pucao kraj gola.


GOL!!! Opatija nakon pola sata igre gubi nakon još jedne grube pogreške u obrani. Zgrablić je loše gradio loptu na korner linije ispred Vukotića koji mu je uzeo loptu, ušao u kazneni prostor, a onda povratnom loptom pronašao Karricu koji je zakucao loptu u donji lijevi kut Iveše.


15. minuta: Nema prilika na Kantridi, u Zmijavcima su domaćini mogli do drugog pogotka, ali je Berković sjajno reagirao nakon otvorenog udarca Dadića sa 15 metara.


GOL!!! Orijent 1919 gubi u Zmijavcima od 11. minute. Buble je zabio s nekoliko metara nakon što je natrčao na odbijenu loptu koja je zapela u blatu.


3. minuta: Prilika za Opatiju. Lucić je izveo slobodan udarac, Zgrablić na drugoj vratnici dočekao loptu koju je glavom vratio na vrh peterca. Jukičić je neometan poslao glavom loptu preko gola.


1.minuta: Počele su utakmice.


OPATIJA – DINAMO II 2:1


Stadion na Kantridi. Bez gledatelja. Sudac: Darko Jurčević (Cetingrad). Strijelci: 0:1 Karrica (32), 1:1 Glavaš (76′), 2:1 Bilobrk (80′). Žuti kartoni: Rudan, Maloku, Bilobrk (Opatija), Karrica, Pejić (Dinamo II). Crveni karton: Karrica (89′), Maloku (90′)


OPATIJA: Iveša, Rudan, Maloku, Jukičić, Bogolin (od 22′ Pintarić, od 57′ Furijan), Ivančić (od 46′ Fumić), Junuzović (od 74′ Bilobrk), Pejanović, Lucić, Mohorovičić (od 58′ Glavaš), Zgrablić.


DINAMO II: Josipović, Kapitanović, Jurišić, Hrvoj, Jelenić, Grozdanić, Vukotić (od 80′ Pejić), Janković, Svržnjak (od 85′ Krizmanić), Julardžija, Karrica.


CROATIA – ORIJENT 1919 2:1


Stadion SRC Marijan Šuto Mrma. Bez gledatelja. Sudac: Tino Krečak (Velika Gorica). Strijelci: 1:0 Buble (11′), 1:1 Maružin (39′). 2:1 Gudelj (90′). Žuti kartoni: Kokorović (Orijent 1919) . Crveni karton Kokorović (65′), Smolčić (82′).


CROATIA: Tomić, Bešlić, Vrljičak, Šalinović, Dadić, A. Šuto, Marques, Mate Šuto, Buble, Mrkonjić, Gudelj.


ORIJENT 1919: Berković, Mulac, Gerc, Gadže, Liber, Smolčić, Monjac, Maružin, Kokorović, Vidas, Tadejević.


 


 



Standings provided by SofaScore LiveScore