Orijent 1919 dočekuje Solin

Na Krimeji počelo odbrojavanje uoči otvaranja prvoligaške sezone: “Imamo jaču momčad, u vrhu smo prema svemu”

Ivan Volarić

Mario Tadejević/Foto Arhiva NL

Mario Tadejević/Foto Arhiva NL

Što se ciljeva tiče kao i do sada nema nikakvih imperativa. Jedini imperativ je da budemo na svakom treningu  i u svakoj utakmici maksimalni - rekao je dopredsjednik kluba Marinko Koljanin



RIJEKA Kapetan Mario Tadejević, dopredsjednik kluba s obvezama sportskog direktora Marinko Koljanin i novi trener Jure Srzić izašli su pred novinare uoči subotnjeg otvaranja prvoligaške sezone na Krimeji protiv Solina (17.30 sati).


– Pozivamo gledatelje da dođu i vide novu momčad. Uvjereni smo da imamo jaču momčad nego prošle sezone. Zadržali smo 15 igrača iz prošlosezonskog kadra, a trojica (Travaglia, Milinović i Djibrilla op.a), koja su bili na posudbama ili su privremeno otišli, su se vratila. Jedan jedini igrač otišao je mimo naše volje, jer mu je istekao ugovor – Ivan Durdov. Svi ostali igrači su otišli jer su imali manju minutažu pa smo procijenili da je bolje da odu. Neki mladi igrači ići će još na posudbe. Što se ciljeva tiče kao i do sada nema nikakvih imperativa. Jedini imperativ je da budemo na svakom treningu  i u svakoj utakmici maksimalni. Liga je vrlo izjednačena, ali nema pravog favorita iako neki ističu Rudeš. Mislim da su sve ekipe dosta izjednačene i bit će stvarno teška sezona. Neke činjenice jasno govore da smo dobri i jači. Po Transfermarktu smo po vrijednosti druga momčad iz Rudeša, po proračunu smo sigurno među prva tri kluba u ligi. U četiri godine smo podignuli proračun za deset puta, s 400 tisuća kuna na više od četiri milijuna kuna.  Po konzekventoj sportskoj politici smo na samom vrhu jer držimo stalno istu priču, a to je da težimo da nam momčad čine mladi i domaći igrači iz Rijeke i okolice plus poneko kvalitetno pojačanje. Tu ću navesti Ibishija iz Dubrave kojega smo doveli umjesto Durdova i igrače Rijeke koji su kvalitetni i imaju prvoligaško iskustvo. Oni će nam pojačati konkurenciju. Povrh svega ovoga dobili smo mladog i ambicioznog trenera koji je već pokazao svoje kvalitete u Drugoj HNL, a uvjereni smo da će i kod nas napraviti dobar rezultat što je svakako prema vrhu ljestvice – rekao je u uvodu Marinko Koljanin koji je u svojstvu v. d. trenera priveo kraju turbulentu prošlu sezonu.


Krimejčani su jesenski dio sezone zaključili na prvom mjestu, a na proljeće jedva spasili drugoligaški status.




– Prije svega bi sve što se događalo prošle sezone stavio sa strane. Ulazimo u novu sezonu, sasvim je novi model natjecanja, igra se trokružno i sezona će biti zahtjevna. Trebat ćemo dosta dobro balansirati i praktički do zadnjeg mjeseca neće biti ništa riješeno u prvenstvu. Znat ćemo iskoristiti domaći teren u našu korist. Fokus je na Solinu, momčadi koju dosta dobro poznamo. Dužnici su nam od prošle sezone i to će biti samo dodatni motiv da uđemo maksimalno jako u utakmicu. Svi igrači su zdravi, što nam daje slatke brige. Jedva iščekujemo utakmicu u subotu! – rekao je Jure Srzić, mladi stručnjak iz Makarske, koji je preuzeo kormilo Crvenih ovoga ljeta.


Iskusni kapetan Orijenta 1919 Mario Tadejević oporavio se nakon ozljede zbog koje je preskočio većinu susreta prošloga proljeća.


– Ispred nas je nova sezona, prošli smo dobre pripreme, spremni smo za nove izazove. Liga će biti teža nego prošle sezone, ekipe će biti kvalitetnije nego što su bile. Nadam se da ćemo ući dobro u prvenstvo, na početku imamo tri domaće utakmice u prva četiri kola. Izrazito važno nam je da uđemo u prvenstvo s domaćim pobjedama. Nadam se najboljem – rekao je Tadejević.