Plenum u Zagrebu

Nogometaši Grobničana i Opatije novu drugoligašku sezonu otvaraju gostovanjima u Slavoniji

Ivan Volarić

Grobničani će domaću premijeru imati u drugom kolu kada na Mavrince dolaze Hrvace



RIJEKA Nogometaši Grobničana i Opatije novu drugoligašku sezonu otvorit će gostovanjima u Slavoniji. Preciznije, Grobničan će 20. kolovoza gostovati u Gradskom vrtu kod Osijeka II, dok će Opatijci u Slavonski Brod kod Marsonije. Sedam dana kasnije na Mavrince dolaze Hrvace, dok Opatijce čeka još jedno gostovanje – kod Dugog Sela. Nova drugoligaška sezona otvorit će se na Kantridi tek u trećem kolu kada će Crno bijeli pod legendarnim stijenama dočekati – Belišće.


Odlučeno je tako na ždrijebu startnih brojeva održanom u sklopu Plenuma klubova Druge HNL koje je u Zagrebu umjesto 16  okupilo predstavnike 17 klubova. Naime, sastanku su nazočili predstavnici Trnja i Hrvatskog viteza iz Posedarja, klubova koji će 3. i 6. kolovoza igrati dvije kvalifikacijske utakmice za plasman u trećeligaški rang natjecanja. Ždrijebom je odlučeno da će se prva utakmica igrat 3. kolovoza u. Posedarju.


Prvi drugoligaški susjedski derbi nadolazeće sezone na rasporedu je 8. kolu, 8. listopada Grobničan će na Mavrincima ugostiti Opatiju.




Prvo kolo (20. kolovoza)


Zagorec – Dugo Selo


Osijek II – Grobničan


Hrvace – Jadran Poreč


Bjelovar – H. vitez/Trnje


Zrinjski Jurjevac – Mladost Ž.


Međimurje – Sesvete


Jadran Ploče – Belišće


Marsonia – Opatija