komentar trofejnog igrača oba kluba

Tomislav Erceg, bivši igrač Rijeke i Hajduka, najavio Jadranski derbi: “Rijeka igra trenutačno najbolji nogomet”

Zlatko Horvat

Tomislav Erceg/Foto: PIXSELL

Tomislav Erceg/Foto: PIXSELL

Možda je u ovom trenutku Rijeka u boljoj formi, izgledaju bolje, čvršće, kompaktnije od Hajduka, no to ništa ne znači - smatra bivši igrač Rijeke i Hajduka



SPLIT Odlučujući dvoboj između Hrvatske i Rusije za izravni plasman na SP u Kataru nije propustio ni Tomislav Erceg, nekadašnji igrač Hajduka i Rijeka. S oba kluba osvajao je trofeje – sa Splićanima prvenstva i Kup Hrvatske, s Riječanima jedno Rabuzinovo sunce.


– Sve čestitke izborniku Daliću, njegovom stručnom stožeru i svim igračima koji su nastupili tijekom ovih nimalo lakih kvalifikacija za plasman u Katar. Bili smo svjesni da nas čeka teška i neizvjesna utakmica s Rusima, koji su se, unatoč najavama da se neće braniti, grčevito branili do primljenog gola. Naše je nagradila strpljivost, upornost, a autogol Kudrijašova je upravo nagrada za to što su strpljivo i mukotrpno gradili svoje napade po nimalo ugodnom, kišom natopljenom travnjaku – kazao je u uvodu Erceg, koji je u dresu Vatrenih odigrao četiri utakmice i zabio jedan pogodak, protiv Turske u prijateljskoj utakmici.


»Repka« odlazi na duže vrijeme u »zaborav«, u nedjelju se na Rujevici igra Jadranski derbi.




– Možda je u ovom trenutku Rijeka u boljoj formi, izgledaju bolje, čvršće, kompaktnije od Hajduka, no to ništa ne znači. Tu svoju trenutačnu premoć i prevlast trebaju dokazati u nedjelju na Rujevici. Jadranski derbi uvijek je bio neizvjestan, bez obzira gdje se igralo i kakav je bio trenutni plasman na tablici.


Rijeka je prva, imaju šest bodova više od Hajduka.


– Rijeka igra trenutačno najbolji nogomet, zasluženo su na prvoj poziciji. Trener Goran Tomić radi sjajan posao, vrlo brzo je uspio posložiti momčad. Igraju napadački, i to im donosi pobjede. Imaju niz kvalitetnih igrača, prije svega, tu je vrsni strijelac Drmić, zatim Ampem, Pavičić, Krešić, vratari Zlomislić i Labrović… jedna sjajno posložena momčad.


Na Poljud je stigao novi trener Valdas Dambrauskas.


– Ne može se od njega preko noći očekivati neko čudo. Daj Bože da bude bolji od njegovog prethodnika Gustafssona. Vjerujem da hoće. Ako se bude opredijelio za samo čuvanje vlastitih vrata, bojim se da neće biti dobro. Treba igrati napadački, pokušati ih »skinuti«, a u konačnici najvažnije je ne izgubiti.
Ne može Livaja sam to ostvariti.


– Naravno, nije dobro što svi očekuju od njega da zabija i asistira. Treba mu pomoć suigrača, prije svega Krovinovića ako se oporavi od ozljede, Biuka, Ljubičića… cijele momčadi – zaključio je Erceg.