Prva HNL

RIJEKA – ŠIBENIK 2:1 KRAJ! Riječani preokretom u 90. minuti došli do teške pobjede protiv odličnih Šibenčana

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Yateke u 84. i Murić u 90. minuti su Rijeci donijeli pobjedu u prvome kolu Prve HNL



RIJEKA Nogometaši Rijeke novu prvenstvenu sezonu otvaraju protiv novoga prvoligaša – Šibenika. Od 17.55 sati na Rujevici, koja neće moći primiti navijače, borit će se za prve ovosezonske bodove.


“Bijeli” su mini-pripreme odradili u Fužinama, ali zbog vrlo kratke pauze nova sezona dolazi kao nastavak, a ne početak.


– Bio je ovo samo nastavak svega što smo do sada radili, ništa novo. Moram pohvaliti dečke, odmah su se vratili na razinu kakvu želimo. Želimo i šestu pobjedu u nizu, a pred nama je jedan ozbiljan protivnik – rekao je Rožman uoči susreta sa Šibenikom.




U zapisniku nema Velkovskog zbog tri žuta kartona iz prošle sezone, kao ni Pavičića. Novopridošli Milan Ristovski susret započinje s klupe, a Vuk i Travaglia će još pričekati za svoje prve minute jer ih danas također nema u zapisniku.


Foto galerija: Prvo kolo Prve HNL: Rijeka - Šibenik Foto: Vedran Karuza


 


90+5. minuta KRAJ! Gotova je utakmica na Rujevici. Riječani su uspjeli uzeti sva tri boda, iako su odlični gosti dominirali prvih 70-ak minuta susreta. Probudili su se ipak domaći u samoj završnici što je bilo dovoljno za preokret i prvu ovosezonsku pobjedu.


90. minuta GOOOL!!! Robert Murić je pogodio za preokret Rijeke! Sam je izborio slobodan udarac i sam odlično pucao s 20-ak metara za vodstvo domaćih.


84. minuta GOOOL!!! Sterling Yateke vratio je Rijeku u život. Raspopović je ubacio u kazneni prostor, a Yateke glavom pogodio u same rašlje, iako je leđima bio okrenut od gola.


82. minuta Riječani su zaredali nekoliko prilika, ali obrana gostiju se još uvijek dobro drži.


80. minuta Prilika za Rijeku, nakon ubačaja s desne strane Yateke puca pored gola!


69. minuta Milan Ristovski ulazi umjesto Lepinjice.


62. minuta Prva prava prilika Rijeke! Lončar je pokušao iskosa, ali Labrović izbacuje loptu u korner.


60. minuta Čolak ponovno puca glavom nakon ubačaja s lijeve strane, ali ravno u ruke golmana Labrovića.


55. minuta Odlična prilika Šibenika. Sahiti je proigrao Celića kojega je obrana Rijeke samog pustila u šesnaestercu, ipak lopta ide preko gola.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici. Rožman je napravio tri izmjene – umjesto Brauta u igru ulazi Raspopović, umjesto Capana ulazi Sterling Yateke, a umjesto Štefulja ulazi Tomečak.


45. minuta Završeno je prvo poluvrijeme nakon kojega iznenađujuće vode novi prvoligaši. Rijeka ima posjed, ali je sve ostalo na strani gostiju. Šibenčani su imali više prilika, lakoćom domaćima uzimali lopte i prolazili kroz uspavane riječke nogometaše.


42. minuta Skok Čolaka i dobar udarac glavom, ali lopta ide pored vratnice.


38. minuta Opasno je bilo u šesnaestercu Rijeke, gosti su imali nekoliko prilika, ali se Pandur uspio obraniti.


35. minuta Zabio je Čolak, počeli su igrači slaviti, ali ipak zaleđe!


33. minuta Halilović je pucao s 20-ak metara, lopta ide pored vratnice. Ovo je ujedno najbolja prilika Rijeke na utakmici.


29. minuta Braut s krila ponovno ubacuje, sada u peterac gdje nema niti jednog igrača “bijelih”.


27. minuta Braut s desne strane ubacuje u šesnaesterac, ali prvi je na lopti igrač Šibenika.


25. minuta Posjed je trenutno na riječkoj strani (60-40), ali su gosti došli do boljih prilika, kao i pogotka.


20. minuta Šibenčani uzimaju loptu od Brauta i kreću u brzu kontru. Srećom za domaće, napad im nije uspio. Riječani su zasad bez ozbiljnijih prilika na utakmici.


9. minuta GOL! Šibenik je iznenađujuće poveo na Rujevici zahvaljujući Bulatu koji je žestoko zapucao desnicom s 20-ak metara. Galović je malo skrenuo loptu, a Pandur nije uspio spasiti svoju momčad.


7. minuta Rijeka ponovno ima glasnu podršku najvjernijih navijača s brda iznad stadiona. Zabrana HNS-a nije ih spriječila da bodre svoj klub.


4. minuta Čolak je imao prvu priliku za Rijeku na susretu, dodao mu je Halilović, ali je golman Šibenika bio spretniji i brži.


1.minuta Počela je prva ovosezonska utakmica Rijeke na Rujevici. Prije susreta Čolaku je uručena nagrada za najboljeg strijelca Prve HNL prošle sezone, dok je Pavičiću uručen dres povodom stote utakmice odigrane za Rijeku.



RIJEKA – ŠIBENIK 2:1


Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Strijelci: 0:1 Bulat (9′), 1:1 Yateke (84′), 2:1 Murić (90′). Žuti kartoni: Lončar (Rijeka), Lepinjica (Rijeka), Španja (Šibenik), Bulat (Šibenik), Yateke (Rijeka).


RIJEKA: Pandur, Capan (od 46′ Yateke), Galović, Escoval, Braut (od 46′ Raspopović), Halilović, Lepinjica (od 69′ Ristovski), Lončar, Štefulj (od 46′ Tomečak), Murić (od 92′ Galešić), Čolak.


ŠIBENIK: Labrović, Anočić, Bilić, Pandža, Pajić, Sahiti (od 71′ Španja), Bulat (od 94′ Laća), Celić, Prince Obeng, Ćurić, Rak Nikola (od 86′ Mršulja).