Ne vole ih suci...

Rijeka je teško oštećena u Osijeku, Matoc propustio isključiti Ercega i dosuditi penal na Andrijaševiću

Mateo Sučić

Sudac Matoc i Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Sudac Matoc i Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

U cijeloj je priči najzanimljivije zašto drugu utakmicu po jačini u ovom kolu sudi sudac iz prve skupine sudaca, a ne netko od četiriju suca iz elitne skupine



RIJEKA Bilo bi neopravdano reći da je glavni sudac Marko Matoc skrojio pobjedu Osijeka, ali činjenica jest da je »bijele« oštetio u dvjema situacijama. Nitko mu ne bi prigovorio na isključenje Arsenića da je imao hrabrosti i u 52. minuti pokazao drugi žuti karton Ercegu zbog gaženja Čerina (Bjelica je to osjetio i odmah ga izvukao iz igre), odnosno da je u 64. minuti pokazao na jedanaesterac (što je radio Zebec u VAR-sobi?) kada je Bočkaj zakačio Andrijaševića, koji je prvi bio na lopti u nastavku akcije u kojoj je Pavičić pogodio gredu.


U cijeloj je priči najzanimljivije zašto drugu utakmicu po jačini u ovom kolu sudi sudac iz prve skupine sudaca, a ne netko od četiriju suca (zapravo ih je šest, ali Bebek je iz Rijeke, a Pejin po novome iz Osijeka) iz elitne skupine koji su dobili derbi začelja Istre i Varaždina (Strukan) ili su u ulozi VAR-suca (Zebec čak na dvjema utakmicama).