LIGA PRVAKA

Mbappe hat-trickom potopio Barcelonu, Liverpool iskoristio sve greške Leipziga

Luka Medak

Kylian Mbappe/Foto: REUTERS

Kylian Mbappe/Foto: REUTERS

Mbappe je postao prvi igrač u povijesti koji je Barceloni u dvorištu zabio tri gola u istoj utakmici "knockout-faze", a Liverpool nije dopustila iznenađenje i prekinula loši niz koji nosi iz engleskog prvenstva.



RIJEKA Prošlogodišnji finalisti u utakmicu su ušli bez Neymara, no ovaj put se nije nimalo osjetio njegov nedostatak u napadu. Iako je Barcelona povela pogotkom Messija iz jedanaesterca nakon prekršaja de Jonga na Kurzawi, samo pet minuta kasnije rezultat je poravnao Mbappe, a u nastavku ga i podebljao te postao prvi igrač u povijesti koji je Barceloni u dvorištu zabio dva gola u istoj utakmici “knockout-faze”.


No, tu nije bio kraj – nakon pogotka Moisea Keana za 1:3, Mbappe je ostvario i “hat-trick” te potpuno potopio sve lađe Kataloncima, koji su sada primili nevjerojatnih 12 golova u posljednje dvije “knockout-utakmice” Lige prvaka.


Istina da je prije gotovo točno četiri godine PSG pobijedio Barcelonu 4:0 da bi u uzvratu i njihovom prethodnom susretu bio poražen 6:1, no Parižani uz ovakvo izdanje Barcelone i fenomenalnu formu Mbappea ne bi trebali strahovati na Parku prinčeva.




Utakmica koja je igrana na neutralnom terenu zbog zabrane ulaska Britanaca u Njemačku završila je trijumfom aktualnih prvaka Europe. Iako je momčad Jürgena Kloppa pobijedila samo pet od 15 utakmica nakon završetka grupne faze u prosincu, ovdje nije dopustila iznenađenje i dominirala je veći dio utakmice.


Prvi je pogodak za Redse zabio Salah nakon katastrofalne pogreške obrane Leipziga te upisao svoj 24. pogodak za Liverpool u europskim natjecanjima. Više od njega sada ima samo Steven Gerrard (41). Drugi pogodak ponovno je bio kazna neopreznosti obrane, samo pet minuta nakon prvog gola lošu reakciju Mukielea iskoristio je Mane te pospremio loptu u mrežu za konačnih 0:2.