Arjen Robben

Legendarni nizozemski nogometaš vratio se na teren u dresu svojeg matičnog kluba

Portal Novilist.hr

Foto FC Groningen

Foto FC Groningen

Robben se u 36-oj godini odlučio vratiti u svoje rodno mjesto i klub koji je u prvoj nizozemskoj ligi prošlu sezonu završio na devetome mjestu



GRONINGEN Legendarni nizozemski nogometaš Arjen Robben još je krajem lipnja objavio kako se vraća u svoj matični klub Groningen gdje će i završiti igračku karijeru, a danas je odigrao svoju prvu utakmicu za novi-stari klub. U prijateljskoj utakmici protiv Almere Cityja na terenu je kao kapetan proveo prvih 30 minuta.


Robben je prije povratka u Nizozemsku čak deset godina igrao za minhenski Bayern, a prije toga je bio član i Real Madrida, Chelseaja te PSV-a. U svojoj 36-oj godini odlučio se vratiti u svoje rodno mjesto i klub koji je u prvoj nizozemskoj ligi prošlu sezonu završio na devetome mjestu.


Krilni igrač je dugo bio ozlijeđen dok je još igrao za Bayern, a od minhenskog kluba se oprostio još u svibnju 2019. godine te je zadnjih godinu dana bio bez igračkih minuta. Zbog toga je s trenerom i odlučio da odigra samo prvih 30 minuta kako se ne bi preforsirao.


Robbenu su preko društvenih mreža sreću poželjeli i iz Bayerna.