Borba za viši rang

Kvarner 2010 sutra na Kozali igra prvu finalnu utakmicu Prve lige: “Motivirani smo i vjerujemo u sebe, ali i riječku publiku”

Katarina Blažević

Davor Kus, Marjan Čakarun, Paolo Marinelli i Branimir Pavić/Foto M. GRACIN

Davor Kus, Marjan Čakarun, Paolo Marinelli i Branimir Pavić/Foto M. GRACIN

Finale se sada ipak igra za nešto, najzanimljivi je dio sezone i zato će publika imati što vidjeti. Ovo nam je najvažniji korak - kaže razigravač riječke ekipe Paolo Marinelli



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 sutra (18 sati) na Kozali igraju prvu od dvije ili eventualno tri finalne utakmice Prve lige s osječkim Vrijednosnicama. Riječani su došli do najvažnijeg dijela sezone, koji je bio zacrtan još prošloga ljeta jer ambicije kluba su titula prvaka i direktan povratak u Premijer ligu. Doduše, ekipa koja nakon ove serije bude drugoplasirana još uvijek ima šanse izboriti elitno društvo u doigravanju s premijerligašem DepoLink Škrljevom.


– Izuzetno smo motivirani i sretni što smo došli do finala. Svi u klubu smo ponosni i zadovoljni kako se igrači ponašaju i odnose prema poslu. Iskorištavam priliku da pozovem riječku publiku da dođe podržati igrače jer su to zaslužili odnosom i igrama. Ne sumnjam da će se odazvati u velikom broju jer su i u prošlosti pokazali da znaju prepoznati trenutak. Čestitam i Vrijednosnicama na izborenom finalu, ovo je potpuno zaslužen finalni par jer su ove dvije ekipe tijekom sezone pokazale da su najkvalitetnije u ligi – rekao je na početku konferencije za medije sportski direktor Kvarnera 2010 Davor Kus.


Nekadašnji razigravač odigrao je u svojoj karijeri mnogobrojne utakmice s velikim ulogom i na većoj razini, ali dosta iskustva ima i sadašnja ekipa Kvarnera, koju predvode Marjan Čakarun te Paolo Marinelli.




Riječani su kroz regularni dio prvenstva dominirali i upisali tek dva poraza. A oba su bila upravo od osječke ekipe. S druge strane, Vrijednosnice su kroz sezonu upisale četiri poraza od četiri različita kluba.


– U cijeloj sezoni imamo samo te dvije mrlje. Već jučer smo bili spremni igrati s Vrijednosnicama i željno iščekujemo utakmicu. Sport je takav da nikada ne možeš predvidjeti što će se dogoditi, ali činjenica je da u toj drugoj utakmici s Osječanima nismo bili pravi. Ne tražim alibi, ali bili smo lišeni pomoći nekih igrača radi bolesti i ozljeda, pa i samog Marinellija, za kojeg se zna koliko je važan ekipi. Kada se pogleda cijela sezona, potpuno je zasluženo da se nađemo s njima i ovim putem i ja pozivam publiku da dođe u što većem broju – rekao je iskusni centar Marjan Čakarun.


Atmosfera i poticaj s tribine mogu biti ključni, svjesni su toga i ostali igrači. Već je ranije trener Branimir Pavić pozvao i Armadu na utakmicu, a ovo ne bi bilo prvi put da se napuni dvorana na Kozali ove sezone. Zanimanje je sada veliko i za gostovanje u Osijeku, pa se već govori i o mogućem autobusu koji bi u subotu išao u Slavoniju.


– Finale se sada ipak igra za nešto, najzanimljivi je dio sezone i zato će publika imati što vidjeti. Ovo nam je najvažniji korak. Respektiramo protivnika, ali sebe prvo te ćemo dati sve od sebe – dodao je razigravač Paolo Marinelli, koji se oporavio nakon ozljede zgloba. I ostatak momčadi spreman je za sutrašnju utakmicu.


Trener Branimir Pavić respektira Osječane, ali naglašava kako su se igrači itekako spremili na sve zamke koje Vrijednosnice mogu pripremiti.


– Otkako smo se okupili prije devet mjeseci smo se ponašali, radili i pripremali s ciljem ulaska u finale i Premijer lige. Vjerujem u svoju ekipu i vjerujem da to možemo. Vjerujem i u riječku publiku, da će nam pružiti impuls s tribina. Respekt Osijeku, ali sutra je nova utakmica i nova priča.


Oni su atletski jako moćna ekipa, imaju najboljeg strijelca lige Ashtona. Ali, spremali smo se za njih i u finalu mislim da uvijek odlučuje i inspiracija pojedinaca. Vjerujem da će moji igrači to pokazati. Ključ je da odigramo čvrstu utakmicu, prvenstveno obrambenu. Obrana osvaja naslov i kroz regularni dio smo bili prva napadačka i druga obrambena ekipa. Igrači su svjesni trenutka i znam da ćemo odigrati pravu mušku utakmicu – zaključuje Branimir Pavić.