Vujasinović uoči utakmice

Biti ili ne biti za Kvarner 2010. Današnja majstorica na Kozali odlučuje o prvaku: “Ako sve ispoštujemo, trofej će ostati u Rijeci”

Katarina Blažević

DRUGA MEČ-LOPTA ZA PROMOCIJU - Daniel Vujasinović/Foto A. KRIŽANEC

DRUGA MEČ-LOPTA ZA PROMOCIJU - Daniel Vujasinović/Foto A. KRIŽANEC

Moramo trčati, lopta mora puno bolje ići u napadu. Mislim da smo kvalitetnija ekipa i na kraju ako sve to ispoštujemo, pobjeda i trofej će ostati u Rijeci - kaže razigravač Daniel Vujasinović



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 danas imaju drugu meč-loptu za osvajanje naslova prvaka Prve lige. Riječani će od 18 sati u dvorani »Dinko Lukarić« ugostiti osječke Vrijednosnice u majstorici koja će odlučiti tko će kao prvak direktno ući u Premijer ligu.


Osječani su u uzvratu na svojem terenu izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji nakon što su jednostavno bili raspoloženiji te im je imperativ slavlja »visio« nad glavom. Sada se stvari opet okreću. Regularni dio sezone pokazao je kako je Kvarner konstantniji od osječke ekipe, unatoč dvama porazima baš od Vrijednosnica.


Zapravo su im od 13 ekipa u ligi jedino Kujundžićevi igrači radili probleme. Ipak, u prvoj utakmici finala igrači trenera Branimira Pavića pokazali su kako su kvalitetniji i kako zaslužuju povratak u elitno društvo. U utorak to na svojem terenu moraju i opravdati i pokazati kako je uzvrat u Osijeku bio tek loš dan. Kvarner 2010 ima prednost domaćeg terena, a pobjednik će zasigurno biti momčad koja će psihološki, prije nego fizički, biti na boljoj razini.


Kašnjenje




Riječki igrači svjesni su da su odigrali lošu partiju u Osijeku, ali nisu potonuli nakon utakmice…


– Osijek nas je dobio kao što smo mi dobili njih u prvoj utakmici. Fizički su bili bolji, nadskakali su nas i pretrčali, lopta im je puno bolje išla… Igrali su timski i na kraju zasluženo pobijedili – govori razigravač Kvarnera 2010 Daniel Vujasinović.


– Da, zamijenile su se uloge. Na njima je bio pritisak, ali neću reći da su imali više motiva jer smo definitivno mi htjeli završiti sezonu u Osijeku. Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice. Lopta nije išla kako treba i mislim da je Osijek radio prednost iz toga što smo u napadu bili prestatični i predugo držali loptu. Cijelo vrijeme smo kasnili kada smo se vraćali u obranu.


Izgubljene lopte


Vujasinović je jedno od iskusnih imena u Pavićevoj momčadi, kroz karijeru je igrao za slovenske, bosanskohercegovačke i srpske prvoligaše, kao i za španjolskog drugoligaša Corunu. Stoga je jedan od onih koji se može nositi i s pritiskom, a sada će ga biti kod obje momčadi.


– Ne bih rekao da smo se opustili nakon što smo vodili u prvoj četvrtini. Oni su jednostavno imali više želje. Na njima je bilo »win or go home«. Njihov najbolji igrač Ashton se razigrao u Osijeku, ali mislim da je to bilo prije svega zbog nas. Izgubili smo skoro 20 lopti i tako se on i razigrao, s nekoliko laganih poena.


Kada je ušao u ritam, teško ga je bilo zaustaviti. Izgubljene lopte su bile problem, oni su ekipa koja živi od kontranapada i jednostavno su nas pretrčali. Moramo se vratiti receptu iz prve utakmice, moramo trčati, lopta mora puno bolje ići u napadu. Mislim da smo kvalitetnija ekipa i na kraju ako sve to ispoštujemo, pobjeda i trofej će ostati u Rijeci – zaključuje Daniel Vujasinović.