Košarka

Lakersi otpustili trenera: “Bio je pakao sjediti na ovom stolcu”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nakon domaćeg poraza u trećoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja od Nuggetsa nakon kojeg su Lakersi pali u zaostatak od 0-3 navijači Lakersa skandirali su "otpustite Hama"



LOS ANGELES Slavna američka profesionalna košarkaška NBA momčad Los Angeles Lakers otpustila je trenera Darvina Hama nakon dvije sezone provedene na toj dužnosti.


Pod Hamovim vodstvom Lakersi su u ligaškom dijelu ostvarili omjer pobjeda i poraza 90-74 te su u obje sezone prolazak u doigravanje morali izboriti kroz “play-in” turnir. Prošle sezone su stigli sve do finala Zapadne konferencije u kojem su izgubili od budućih prvaka Denver Nuggetsa sa 0-4, dok su ove godine već u prvom krugu doigravanja ponovno naletjeli na Nuggetse koji su ovoga puta bili bolji sa 4-1 u pobjedama.


“Iako se radi o teškoj odluci, to je ujedno i najbolji postupak nakon potpune analize sezone. Ova će organizacija ostati u potpunosti posvećena slaganju momčadi koja će biti kalibar osvajati naslove”, objavio je generalni menadžer 17-erostrukih NBA prvaka Rob Pelinka.




Nakon domaćeg poraza u trećoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja od Nuggetsa nakon kojeg su Lakersi pali u zaostatak od 0-3 navijači Lakersa skandirali su “otpustite Hama”, a sam je Ham nakon ispadanja ranije ovog tjedna kazao:


“Posljednje dvije godine bile su pakao sjediti na ovom stolcu. Kažem vam, to je bio pakao”.