Prihvaćena ponuda

Kolumbijci kupuju HNK Šibenik, samo dvojica vijećnika bila protiv prodaje

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Tko je taj misteriozni Eduardo Fernando Zapata Sierra? Zašto ste klub praktički poklonili? Možete li pronaći nekog respektabilnog kupca i prodaju obaviti onako kako se to radi u zapadnim zemljama? - pitao je vijećnik Ivo Glavaš koji je bio protiv ove odlukeŠIBENIK Na današnjoj sjednici šibenskog gradskog vijeća prihvaćena je ponuda kolumbijske tvrtke Football Smart International za preuzimanje prvoligaša HNK Šibenik, prenosi portal Šibenik.in.


Od dvadeset vijećnika koji su glasovali, njih 14 je bilo za prodaju koja iznosi 751 tisuću kuna, četvero je bilo suzdržano, dok su dvojica bila protiv, od kojih je Ivo Glavaš bio najglasniji zbog nezadovoljstva ovom odlukom…


– Gdje nalazite ove ponuditelje? Ovog ste našli u Kolumbiji. Za ne povjerovati. Prvo ste ga pokušali prodati kontroverznom Indijcu, ali onda su intervenirali državni organi. Tko je taj misteriozni Eduardo Fernando Zapata Sierra? Zašto ste klub praktički poklonili? Možete li pronaći nekog respektabilnog kupca i prodaju obaviti onako kako se to radi u zapadnim zemljama? Očito ne možete. Kolumbija je proglašena visoko rizičnom državom u području pranja novca. Tamo raste i proizvodnja kokaina. Vi morate znati tko je taj Eduardo Fernando Zapata Sierra. Niste ni znali tko je prvi kupac, pa vidite kako je to završilo. Molimo da nam dostavite dokaz o poslovanju Kolumbijca – rekao je Glavaš na sjednici.
Osim ove ponude, zaprimljena je i jedna tvrtke iz Maroka koja je ponudila 420 tisuća kuna.