Dramatičan dvoboj

Radnik iz Križevaca izbacio prošlogodišnjeg finalista Kupa

Hina

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL



Nogometaši Radnika iz Križevaca izborili su plasman u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su u dramatičnom dvoboju nakon produžetaka pobijedili Šibenik sa 4-3.


Podsjećamo, Šibenik je prošle sezone igrao u finalu Kupa izgubivši od Hajduka sa 0-2, ali i ispao iz Prve HNL.


Bila je to dramatična utakmica puna obrata i golova.




Domaćin je poveo u 34. minuti golom Mihaela Mladena, no Šibenik je do konca poluvremena okrenuo rezultat s dva gola, a strijelci su bili Stipe Bačelić-Grgić (40) i Roko Brajković (43).


U nastavku susreta Radnik, koji igra u trećem razredu hrvatskog nogometa, je izjednačio u 76. minuti preko Nike Mihalineca gurnuvši susret u produžetak.


U 98. minuti momčad koju vodi Mario Vodanović, je povela sa 3-2 drugim Mladenovim golom na utakmici, koji je sjajno pogodio iz slobodnog udarca. U 111. je Jakov Gogić, također pogodio iz slobodnjaka, gurnuvši domaćine na korak do pobjede. Šibenik je u sudačkoj nadoknadi uspio tek ublažiti poraz, a strijelac je bio Josip Gačić.


Osminu finala je izborio i Oriolik koji je u Poreču pobijedio Jadran sa 4-3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio bez golova.


Gostujući vratar Stjepan Zeba je obranio udarac Filipu Šverku, dok je Paolo Matteoni pucao preko gola. Kod Oriolika nije bio precizan Matej Marušić, točnije njegov udarac je obranio Antonio Pavlić.


U posljednjem susretu 16-ine finala sastaju se Karlovac i Jaska Vinogradar.