SuperSport Hrvatski kup

HAJDUK – ŠIBENIK 2:0 KRAJ! Hajduk je na Rujevici obranio trofej Kupa

Portal Novilist.hr

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK



RIJEKA Stadion na Rujevici večeras je domaćin dalmatinskom derbiju u finalu SuperSport Hrvatskog kupa, onom između Hajduka i Šibenika.


Splitska momčad, ujedno i drugoplasirana ekipa lige te aktualni pobjednik Kupa, favorit je protiv Šibenčana koji su već ispali iz HNL-a, a u Kupu su iznenađujuće došli do finala pobijedivši Dinamo. Inače, pobjednik Kupa automatski odlazi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, ali ove godine to neće biti slučaj jer se Šibenik uopće nije prijavio za europska natjecanja.


Navijači su u popodnevnim satima stigli u Rijeku, što možete pogledati ovdje, a zbog finala Kupa danas su u gradu na Rječini zajedno čak četiri navijačke skupine. Uz Armadu, Torcidu i Funcute, stiglo je i ponešto pripadnika Bad Blue Boysa, koji će navijati za – Šibenik.


Foto galerija: Finale Kupa Hrvatske na Rujevici: Hajduk - Šibenik Foto: Mateo Levak





90+5. minuta KRAJ! Hajduk je pobijedio novog drugoligaša i tako na Rujevici obranio titulu pobjednika Kupa!


90+4. minuta GOL! Livaja je precizan s bijele točke i tako je stavio točku na i. Dugo je trajala provjera VAR-a, a na kraju je i Pajač išao pogledati situaciju.


70. minuta Sada su Hajdukovi navijači zapalili jedan mali dio istočne tribine na Rujevici. Vatrogasci su ubrzo ugasili požar.


65. minuta Na Rujevici je točno 7.041 gledatelj, što znači da Rujevica nije u potpunosti popunjena.


62. minuta GOL! Hajduk je poveo pogotkom Melnjaka. Livaja je smirio Ferrovu loptu, na koju je natrčao Benrahou, ali je njegov udarac blokiran. Melnjak se brzo snašao i stigao na odbijanac, koji je potom poslao u mrežu.


53. minuta Kvržić je pokušao iznenaditi iz velike daljine, ali otišlo je to daleko od gola.


46. minuta Krenulo je drugo poluvrijeme.


45. minuta Kraj prvog dijela. Hajduk dominira, ali zasad nema golova. Jedna je lopta ušla u mrežu već u trećoj minuti, ali VAR je to poništio zbog zaleđa.


39. minuta Šibenčani su se u posljednjih desetak minuta pomalo probudili, ali Hajdukovci su sada ponovo pritisnuli. Mlakarov lob nije uspio, ali je zadržao loptu u terenu te je ona stigla do Benrahoua, kojemu je blokiran udarac.


15. minuta Hajduk dominira protiv novog drugoligaša Šibenika, borba se uglavnom odvija na Šibenikovoj polovici terena.


9. minuta Velika šansa Hajduka, Sahiti je odlično ubacio, ali Pukštas nije dobro zahvatio loptu.


3. minuta Hajdukovci su proslavili pogodak Jana Mlakara, ali ipak su kratko slavili. Sudac je poništio pogodak zbog očiglednog zaleđa.


1.minuta Krenuo je dvoboj na Rujevici. Riječke tribine su pune, i to uglavnom navijačima Hajduka, dok se na Armadinoj tribini skupilo oko 700 navijača Šibenika. Na utakmici su i Zlatko Dalić te Stipe Pletikosa, kao i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


HAJDUK – ŠIBENIK 2:0


Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Strijelci: 1:0 Melnjak (62′), 2:0 Livaja (94′-11m).


HAJDUK: Lučić – Sigur, Ferro, Awaziem, Melnjak –  Krovinović, Pukštas – Sahiti, Benrahou, Mlakar – Livaja.


ŠIBENIK: Đaković – Kvržić, Perić, Kvesić, Mina – Đorić, Soldo – Arai, Hiroš, Dolček – Špeljak.