Finale Kupa

Veliki sigurnosni izazov. Torcida i Funcuti na putu prema Rijeci, po dolasku će ih policija pratiti do Rujevice

P. N.

Milan Sabic/PIXSELL

Milan Sabic/PIXSELL

Rujevica još nije rasprodana, prema posljednjim podacima prodano je oko šest i pol tisuća ulaznica



Jutros je iz Splita prema Rijeci krenuo takozvani Bili vlak, kojim je glavnina navijača Hajduka krenula na večerašnje finale Hrvatskog nogometnog kupa protiv Šibenika na Rujevici.


Dio navijača Hajduka u Rijeku će potegnuti i cestovnim putem, dok navijači Šibenika na čelu s Funcutima organizirano kreću za Rijeku u 10 sati s parkinga stadiona na Šubićevcu. Očekuje se da će Hajduk na Rujevici bodriti nekoliko tisuća navijača, od kojih će ih preko dvije tisuće biti smješteno na istočnoj tribini. Za Funcute je rezervirana sjeverna tribina, a ukupno bi iz Šibenika moglo doći oko tisuću navijača.


Rujevica još nije rasprodana, prema posljednjim podacima prodano je oko šest i pol tisuća ulaznica.




Situacija u kojoj će se u jednom gradu isti dan naći pripadnici najmanje tri navijačke skupine priličan je sigurnosni izazov za policiju.


Navijači Hajduka, koji dolaze organizirano vlakom iz Splita, bit će prepraćeni u zonu stadiona u organizaciji policije. Za one koji dolaze cestovnim putem prihvatni punkt je Kikovica – Soboli, na autocesti A6, a do tamo bi trebali stići do 15 sati, nakon čega će u organiziranoj koloni biti dopraćeni do stadiona na Rujevici.  Šibenčani će također do Rujevice biti dovedeni u pratnji policije.


HNS je najavio kako će u suradnji s policijom uspostaviti blokadu prometa, od 12.00 do 24.00 sati na nerazvrstanoj cesti uz stadion HNK Rijeka od kružnog raskrižja Rujevica do čvora Hosti za sva vozila osim interventnih vozila i vozila sa službenom propusnicom. Parking u široj zoni oko stadiona neće biti moguć bez službene propusnice.