Prvi slučaj u HNL-u

Zbog koronavirusa u Interu iz Zaprešića preporučen pojačan nadzor nogometaša Rijeke: HNS tvrdi da nastavak prvenstva nije ugrožen

Portal Novilist.hr

Foto D. JELINEK

Foto D. JELINEK

Epidemiološka služba procijenila je kako Riječani nisu u opasnosti od moguće zarazeRIJEKA Zaprešićki Inter danas je potvrdio kako je u njihovome klubu jedna osoba zaražena koronavirusom, ali nisu naznačili radi li se o jednome od igrača, člana stožera ili drugoga zaposlenika.


Također su dodali kako je HNK Rijeka obaviještena o tom slučaju, s obzirom da su u subotu odigrali susret s njima na stadionu u Zaprešiću, ali da je epidemiolog procijenio kako Riječani nisu u opasnosti od moguće zaraze.


Pojačan nadzor


“Sukladno preporukama stožera CZ RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na COVID-19 virus, odmah je obavještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem period, te će se promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije.
Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu (Rijeka), ali je isti obavješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u sljedećem periodu”, stoji u priopćenju.


Priopćenje HNS-a


Nakon njihova priopćenja, oglasili su se i iz Hrvatskog nogometnog saveza naglasivši kako je riječ o sportskom djelatniku kluba te da niti jedan igrač prve momčadi nije u opasnosti od zaraze.


“Hrvatski nogometni savez upoznat je s informacijom da je sportski djelatnik NK Inter Zaprešić zaražen virusom SARS-CoV-2. Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju – među takvim nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije.


Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić, stoji na stranicama HNS-a.