Boćanje

Danas počinje Svjetsko prvenstvo u boćanju: Ria Vojković i Marino Milićević startaju prvi

Zlatko Horvat

Foto HBS

Foto HBS

Nadam se dobrim rezultatima, kakve naši reprezentativci na velikim natjecanjima često ostvaruju - kaže izbornik Vjekoslav Matetić



ST. VULBAS Danas u 9 sati u francuskom St. Vulbasu s dvije mješovite discipline počinje Svjetsko prvenstvo u boćanju za seniore. Izbornik muške reprezentacije Vjekoslav Matetić i izbornik ženske reprezentacije Romano Grižančić u St. Vulbas su poveli Riju Vojković, Darijana Živolića, Peru i Marina Ćubelu, Matea Načinovića i Marina Milićevića.


Prvenstvo će otvoriti Komižanka Ria Vojković i Marino Milićević u mješovitoj štafeti. U disciplini pojedinačno klasično nastupa Načinović, u paru klasično Načinović i Marin Ćubela, u brzinskom izbijanju Milićević, koji još nastupa u muškoj štafeti sa Živolićem, dok će u krugu mješovito zaigrati Ria Vojković i Petar Ćubela.


– Nadam se dobrim rezultatima, kakve naši reprezentativci na velikim natjecanjima često ostvaruju. Želja je velika, ali konkurencija je iznimno jaka i trebat će mnogo znanja, dobre igre i sreće za velike rezultate.




A veliki rezultat se dobiva samim plasmanom u polufinale. Svjetsko prvenstvo pada neposredno nakon završetka ligaških natjecanja tako da su svi igrači u dobroj formi, a pored toga iznimno iskusni. Naime, u sastavu reprezentacije su praktično sve igrači koji su se već iskazali na velikim svjetskim natjecanjima – poručuje izbornik muške reprezentacije Vjekoslav Matetić.