Borba za ostanak

Škrljevčani danas u Osijeku igraju utakmicu odluke: “Sada igraju srce, ponos i karakter”

Katarina Blažević

VJERUJE U ZELENE - Viktor Šarić/Foto S. DRECHSLER

VJERUJE U ZELENE - Viktor Šarić/Foto S. DRECHSLER

Igrali smo 33 utakmice ove sezone protiv jačih ekipa i stvarno mislim da ćemo ostati u ligi i da će Rijeka i okolica dogodine imati dva premijerligaša - kaže centar DepoLink Škrljeva



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva danas će u Osijeku odigrati posljednju ovosezonsku utakmicu, a dvoboj koji počinje u 17 sati odgovorit će na pitanje hoće li to, barem u neko dogledno vrijeme, biti i posljednja premijerligaška utakmica za momčad iz Bakra. Škrljevčani su, unatoč tome što su cijelu sezonu igrali u višem rangu, na svojem terenu u prvoj utakmici uspjeli izvući tek poen prednosti protiv osječkih Vrijednosnica pa im tako za ostanak igra ili današnji neriješeni rezultat ili pobjeda.


Sve je još uvijek otvoreno, a oko 18.40 sati znat će se ostaje li Škrljevo i desetu sezonu zaredom u Premijer ligi ili će se Osijek nakon dvije godine vratiti u elitno društvo.


Izgubljene lopte


– U onim trenucima u prvoj utakmici kada smo imali plus 10 i jednom plus 12, trebali smo prelomiti i otići na razliku od barem 15 poena pa da do kraja to održimo na barem 10 razlike. Nažalost, to nismo uspjeli. Oni su se vraćali i teško je bilo odvojiti se nakon što je prvo poluvrijeme završilo izjednačenim rezultatom. Osječani imaju pet igrača koji su realno iskusniji od nas, koji su desetak sezona igrali Premijer ligu – govori Viktor Šarić, centar DepoLink Škrljeva, koji je s 10 poena i 11 skokova protiv Vrijednosnica još jednom ove sezone stigao do »double-double« učinka.




Šarić je bio prvo ime u segmentu skoka u kojemu su Škrljevčani dominirali (39-29), ali zato su velik problem imali s izgubljenim loptama. Točnije, njih 20.


– Imali smo i bolji postotak šuta, ali problem je bio u tih 20 izgubljenih lopti. Način na koji mi izgubimo loptu je isto problem jer oni onda imaju brzu kontru jedan na nula, dva na nula ili jedan i to ne možeš braniti. Igrali smo 33 utakmice ove sezone protiv jačih ekipa i stvarno mislim da ćemo ostati u ligi i da će Rijeka i okolica dogodine imati dva premijerligaša.


Na kraju, mislim da je ovo i bolje za nas jer da smo dobili s desetak poena razlike, možda bismo se čak previše opustili u Osijeku. Idemo tamo bez imalo podcjenjivanja. Mislim da je i Kvarner 2010, nakon što je dobio prvu utakmicu uvjerljivo u Rijeci, na gostovanje u Osijek otišao s razmišljanjem »lagano ćemo to riješiti« pa im se dogodio poraz. Nema sada previše taktike, sada igraju srce, ponos i karakter. Igra i glava, ali taktika toliko ne, koliko želja, srce i hrabrost.


Iskusna momčad


Osim što Osječani imaju prednost domaćeg terena, na kojemu ove sezone još nisu izgubili, njihova prednost, što je pokazala utakmica u Kostreni, je i iskustvo. Osječani imaju ekipu koja se može nositi i s puno težim utakmicama od ovog doigravanja.


– Kada pogledaš njihovu momčad, Primorac ima 34 godine, Budimir 39, Kujundžić 30… Svi su oni već iskusni i u Premijer ligi, to su igrači koji su prošli u karijeri ovakve utakmice, tako da iskustvo je uvelike na njihovoj strani. Ali, mi to možemo izvući baš na mladost, energiju i snagu. Ta utakmica će biti otvorena i nema više umora. Vjerujem u našu ekipu i da ćemo ostati u ligi – zaključuje Viktor Šarić.