Pobijedili Francuze

Hrvatski vaterpolisti završili nastup u Svjetskoj ligi na sedmom mjestu

Igor Duvnjak

Josip Vrlić/Foto HVS

Josip Vrlić/Foto HVS

Riječ je ipak o suparniku koji ne pripada istom kvalitativnom razredu kao hrvatska reprezentacija, iako treba pohvaliti hrvatske igrače koji su od početka do kraja igrali maksimalno ozbiljno



DEBRECEN Hrvatska vaterpolska reprezentacija na sedmom je mjestu završila nastup na kvalifikacijskom turniru Svjetske lige u Debrecenu, nakon što je danas svladala Francusku 17:5. Hrvatska je vrlo lagano i uvjerljivo, u skladu s najavom, pobijedila Francusku.


HRVATSKA – FRANCUSKA 17:5

Utakmica za sedmo mjesto na kvalifikacijskom turniru Svjetske lige: Hrvatska – Francuska 17:5 (4:0, 4:1, 5:2, 4:2).
HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 3, Dobud 2, Joković 3, Bukić 3, Burić, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić 1, Benić 1, Garcia 2, Popadić.
FRANCUSKA: Dubois, Saudadier, Marion-Vernoux 1,Caumette, Missy, Vernoux 1, Crousillat 1, Babić, Marzouki, Canonne 2, Vanpeperstraete, Camarasa, Fontani.

Riječ je ipak o suparniku koji ne pripada istom kvalitativnom razredu kao hrvatska reprezentacija, iako treba pohvaliti hrvatske igrače koji su od početka do kraja igrali maksimalno ozbiljno, koncentrirano i bez imalo opuštanja. Čak niti nakon prve četvrtine kada je sve već bilo riješeno, nakon što su hrvatski vaterpolisti već imali visoko vodstvo 4:0.




Francuzi su prvi pogodak postigli tek u 8. minuti (Canonne za 5:1), a na drugi su gol morali pričekati sve do sredine treće četvrtine. Izbornik Ivica Tucak dao je minutažu svim igračima, u poluvremenu je pred vrata uplivao drugi hrvatski vratar, Toni Popadić. Isto je učinio i francuski izbornik, inače Crnogorac Nenad Vukanić, ali zbog toga što je njegov prvi čuvar mreže, Dubois, bio na streljani. No, niti drugi vratar Bruno Fontani nije bolje prošao.


U posljednjem je napadu izbornik Tucak, 27 sekundi prije kraja, zatražio i minutu odmora, ne bi li uigrao kombinaciju s vratarom u napadu. Hrvatska nije uspjela postići pogodak, ali je iskoristila priliku za uvježbavanje.


Hrvatski vaterpolisti sljedeće će okupljanje imati 25. siječnja u Rijeci, odmah nakon završnog turnira Hrvatskog kupa, što će se igrati na bazenu na Kantridi. Tim će okupljanjem početi završne pripreme za najbitniju akciju ove godine, kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, što će se igrati od 14. do 21. veljače u Rotterdamu.