Kvalifikacijski turnir za OI

Hrvatski vaterpolisti protiv Nizozemske upisali i drugu, još uvjerljiviju pobjedu

Hina

Maro Joković/Foto REUTERS

Maro Joković/Foto REUTERS

Nakon dojmljive izvedbe protiv Rumunja na startu natjecanja i pobjede 16:6, odabranici izbornika Ivice Tucka protiv Nizozemaca su bili još uvjerljiviji te pobijedili Nizozemce s 25:8.



ROTTERDAM Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Nizozemsku s 25:8 upisavši i drugu uvjerljivu pobjedu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre koji se igra u Rotterdamu.


Nakon dojmljive izvedbe protiv Rumunja na startu natjecanja i pobjede 16:6, odabranici izbornika Ivice Tucka protiv Nizozemaca su bili još uvjerljiviji.


Nizozemska je svjetska vaterpolska velesila, ali kada su žene u pitanju. No, muška vrsta ne pripada u svjetski vrh. Međutim, “Barakude” su ozbiljno shvatile dvoboj protiv “Oranja” i nisu dozvolile nikakvo iznenađenje.




Već nakon prve četvrtine Hrvatska je vodila 7:1, a na poluvremenu 14:5. Na koncu treće dionice prednost je porasla na + 13 (19:6), da bi posljednju četvrtinu naši vaterpolisti dobili sa 6:2 za konačnih 25:8.


Bila je to 21. pobjeda hrvatske reprezentacije u 26 međusobnih susreta.


Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Luka Bukić sa šest golova, Maro Joković je dodao četiri, a Loren Fatović i Lovre Miloš po tri gola. Kod Nizozemaca najefikasniji su bili Guus van Ijperen i Thomas Lucas sa po dva gola.


U ostalim susretima iz naše skupine Francuska je pobijedila Njemačku s 13:12, dok su Rusija i Rumunjska odigrale 9:9.


Nakon dva kola vodi Hrvatska sa četiri boda, Rusija ima tri, a Nizozemska i Francuska po dva boda. Rumunjska ima jedan bod, a na začelju je Njemačka s dva poraza.


Hrvatska će u 3. kolu u utorak igrati protiv Francuske, Rusiju očekuje ogled protiv Njemačke, dok će Nizozemska odmjeriti snage protiv Rumunjske.


Prolazak u četvrtfinale izborit će četiri najbolje ekipe iz svake skupine, a podsjetimo plasman na OI u Tokiju izborit će tri najbolje reprezentacije s turnira u Rotterdamu.