Kvalifikacijski turnir za OI

“Barakude” bolje i od Francuza, Hrvatska s tri pobjede i bez poraza zasjela na vrh skupine

Igor Duvnjak

Loren Fatović/Foto REUTERS

Loren Fatović/Foto REUTERS

Nastavljena je hrvatska serija pobjeda na kvalifikacijskom turniru vaterpolista za Olimpijske igre u Rotterdamu. Poslije Rumunjske i Nizozemske svladana je i Francuska.



RIJEKA Utakmica 3. kola B skupine kvalifikacija vaterpolista za Olimpijske igre
Hrvatska- Francuska 13:10 (3:2, 2:3, 5:2, 3:3). Plivalište u Rotterdamu. Suci Willis (Južna Afrika), Turkann (Turska).


HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 3 (1), Lončar, Joković 2, Bukić 3 (3), Vukičević, Bušlje 2, Miloš 1, Vrlić 1, Burić, Garcia 1, Popadić.
FRANCUSKA:, Garsau, Bouet 1, M. Vernoux, Missly, Khasz, T. Vernoux 2, Crousillat. Babić 2, Marrouki, Canonne 3 (1), Van Peperstraete 1, Caumette 1, Dubois.


Igrač više: Hrvatska 9 (6), Francuska 12 (8). Peterci: Hrvatska 5 (4), Francuska 1 (1).




Nastavljena je hrvatska serija pobjeda na kvalifikacijskom turniru vaterpolista za Olimpijske igre u Rotterdamu. Poslije Rumunjske i Nizozemske svladana je i Francuska, na koncu je bilo 13:10 boljom igrom u “drugom poluvremenu”.


Hrvatskoj je trebala skoro cijela prva četvrtina za postizanje prvog gola iz igre, u toj pretposljednjoj minuti četvrtine Riječanin Josip Vrlić je solo-akcijom izjednačio na 2:2. Već u idućoj minuti za njim se poveo i Loren Fatović, Dubrovčanin je nedugo prije prvog odmora donio prvo vodstvo Hrvatskoj 3:2, čime je serijom 3:0 poništena francuska prednost od dva gola.


U drugoj četvrtini suparnici su uzvratili njihovu seriju okončao je T. Vernoux za francusko vodstvo 5:4. Do “velikog odmora” je ipak bilo neriješeno.


Trebalo je proči više od pola igre u trećoj četvrtini da se Hrvatska prvi puta odvoji na dva zaveslaja razlike, ljevica Mara Jokovića je pogodila mrežu s igračem više za 8:6. Hrvatska serija se nastavila, kada ju je Javier Garcia produžio na 4:0 te donio svojoj momčadi osjetno vodstvo i obećavajuću prednost 10:6.


Borbeni Francuzi su međutim pet minuta do kraja smanjili na 11:9. No to je bilo sve od njih, hrvatski favoriti su mirno priveli utakmicu kraju i osvojili očekivane bodove.


Hrvatska se u nastavku turnira sastaje u srijedu s Rusijom u 14,30 sati.



Standings provided by SofaScore LiveScore