ODABIR NOVINARA I SPORTAŠA

Gerd Müller, jedan od najvećih golgetera u povijesti, posthumno će biti proglašen njemačkom sportskom legendom

Hina

Gerd Müller/Foto: Reuters

Gerd Müller/Foto: Reuters

"Karijera Gerda Müllera je jedinstvena. Ovom nagradom ćemo počastiti njegovo životno djelo i osobnost koja je više od desetljeća oduševljavala sve ljubitelje sporta", objavili su organizatori.FRANKFURT Jedan od najvećih nogometnih strijelaca svih vremena Gerd Müller, koji je u kolovozu preminuo u dobi od 75 godina, u studenome će na posebnoj svečanosti koju u u Frankfurtu organiziraju sportski novinari i sportaši biti proglašen njemačkom “sportskom legendom”.


Müller je prvi sportaš koji će status “sportske legende” zaslužiti posthumno, a nagrada pegasus će u njegovo ime preuzeti njegov bivši reprezentativni suigrač Rainer Bonhof, a odobrenje za dodjelu nagrade dala je Müllerova udovica Uschi.


“Karijera Gerda Müllera je jedinstvena. Ovom nagradom ćemo počastiti njegovo životno djelo i osobnost koja je više od desetljeća oduševljavala sve ljubitelje sporta”, objavili su organizatori.
Dosada su prestižni naziv njemačke sportske legende između ostalih zaslužili tenisač Boris Becker, klizačica Katarina Witt, bitalonke Magdalena Neuner i Laura Dahlmeier te nogometaši i nogometni treneri Joachim Löw, Franz Beckenbauer, Uwe Seeler i Lothar Matthaeus.