US Open

Azarenka oduzela šansu Sereni Williams za rekordni Grand Slam, u finalu ju čeka Naomi Osaka

Hina

Foto USA TODAY Sports

Foto USA TODAY Sports

Kao četvrta nositeljica Osaka je prije dvije godine u New Yorku osvojila prvu od dvije uzastopne Grand Slam titule



NEW YORK Dvostruka Grand Slam prvakinja Naomi Osaka plasirala se u četvrtak u finale US Opena po drugi put u karijeri, pobjedom 7-6 (1) 3-6 6-3 nad Jennifer Brady.


Brady je stigla do svog prvog Grand Slam polufinala bez izgubljenog seta u New Yorku, ali Osakina vatrenost omogućila joj je da se u visokokvalitetnom meču plasira kao 28. nositeljica.


Kao četvrta nositeljica Osaka je prije dvije godine u New Yorku osvojila prvu od dvije uzastopne Grand Slam titule.




Pobjedom Osake završena je sjajna igra za Brady, čiji su prethodni najbolji Grand Slam nastupi bili 2017. kada je stigla do četvrtog kola u Melbourneu i New Yorku.


U drugome polufinalu US Opena Serenu Williams pobijedila je u četvrtak Victoria Azarenka sa 1-6 6-3 6-3, uskrativši joj tako šansu da kod kuće osvoji rekordni, 24. Grand Slam naslov.


Bjeloruskinja Azarenka, inače dva puta pobjednica Australian Opena, u subotu će u svom trećem finalu na Flushing Meadowsu igrati protiv Japanke Naomi Osake.


Prethodna dva finala izgubila je 2012. i 2013. godine upravo od Serene Williams, koja je šest puta bila pobjednik US Opena,


Azarenka je, igrajući svoje prvo Grand Slam polufinale u posljednjih sedam godina, podigla je svoju igru ​​u drugoj dijelu meča i imala nekoliko snažnih udaraca.


Nastavila je s pritiskom u trećem, dok se 38-godišnja Williams borila s ozljedom lijevog gležnja, te je asom zapečatila svoje mjesto u finalu.