HT PREMIJER LIGA

Adria Oil Škrljevo danas je domaćin Šibenki, Rajković: “U dobrom smo ritmu, želimo nastaviti pobjednički niz”

Luka Medak

Damir Rajković/Foto: M. LEVAK

Damir Rajković/Foto: M. LEVAK

Šibenka je lošije ušla u sezonu, poraz od Zaboka ih je jako uzdrmao pa će tražiti šansu za iskupljenje - kaže Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas će od 18 sati na Mavrincima ugostiti Šibenku u okviru četvrtoga kola HT Premijer lige. Momčad Damira Rajkovića u toj će utakmici tražiti petu pobjedu u nizu, nakon slavlja u prva tri kola protiv Furnira, Zadra i Vrijednosnica te pobjede nad slovačkom Prievidzom u Alpe Adria kupu. Šibenka pak na Mavrince dolazi s trima porazima i očajnički traži pobjedu da izađe iz crnog niza.


– U ovoj ligi nema laganih pobjeda i svaku utakmicu moramo odraditi maksimalno, pa tako i ovu. Stoji činjenica da je Šibenka lošije ušla u sezonu, zadnji poraz od Zaboka ih je jako uzdrmao i protiv nas će tražiti svoju šansu za iskupljenje. Međutim, mi smo u dobrom ritmu, dečki su puni samopouzdanja, želje i volje da nastavimo ovaj niz, tako da nećemo posustati, iako trebamo biti oprezni. Šibenku respektiramo, ali dat ćemo sve od sebe da bodovi ostanu na Mavrincima – najavio je večerašnji susret Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


Poznato ime


U redovima šibenske momčadi nalazi se i jedno ime poznato Škrljevčanima. Adnan Arslanagić, koji je prošle sezone igrao za Adria Oil Škrljevo, sada razigrava momčad Damira Milačića.




– Arslana znamo, on je igrač koji ima energiju i visok tempo, definitivno zna igrati. Pripremili smo se i sigurno ćemo težiti tome da bude što manje eksponiran i da ga limitiramo u igri. Osim njega trebamo pripaziti i na njihovog centra. On je igrač koji je imao jako dobru sezonu u Osijeku, ljevak je i dobar šuter i tu stvarno moramo paziti da nam ne stvara probleme sa šutom za tri poena. Tu je i Bašić koji je izrazito dobar šuter, Jambrović koji može promijeniti ritam utakmice i koji je dobar u napadačkom skoku, tako da ima tu dosta kvalitetnih pojedinaca. Imaju i širok spektar mladih igrača željnih dokazivanja, treba obratiti pažnju i na Gulina, Pleadina…


Povratak Marinellija


Dobra vijest za Damira Rajkovića jest povratak Paola Marinellija, koji je nakon premijere protiv Furnira zbog bolesti propustio zadnje četiri utakmice.


– Njegov povratak će definitivno rasteretiti Jelenkovića, koji će tako dobiti i više energije za sve što bude radio. No, isprobavali smo i kombinacije s njima u paru i to je isto dobro izgledalo, tako da ćemo dobiti još veću širinu u napadu i kvalitetu više – objasnio je Rajković i dodao da i dalje ne može računati na Luku Vucića.


Nakon Šibenke, košarkašima Adria Oil Škrljeva slijedi gostovanje kod Alkara u Sinju, još jedne momčadi koja nakon prva tri kola ne zna za pobjedu, što potencijalno otvara mogućnost da Zeleni nakon šest utakmica neporaženi dočekaju Cibonu.


– Teško je prognozirati toliko daleko. Rosteri osciliraju, dovoljna je jedna ozljeda da se sve promijeni, a mi i sami znamo koliko je teško igrati bez nekoliko igrača. No, zasad smo fokusirani samo na Šibenik – zaključio je Damir Rajković.