"Novonormalni" filmski setovi

Filmovi nastavljaju s produkcijom uz nove mjere zbog pandemije: Evo pregleda svih novosti

Ervin Pavleković

Foto: iStock

Foto: iStock

Nastavak snimanja filma »Jurski svijet: Dominion« u Velikoj Britaniji odvijat će se uz rigorozne mjere sigurnosti. Nedavno je započelo i snimanje filma »Avatar 2« redatelja Jamesa CameronaPandemija koronavirusa te ograničene mjere kretanja utjecale su vidljivo na svaku ljudsku djelatnost, pa tako i na onu kulturnu. Upravo zato mnoge su velike produkcijske kuće stale s radom na već predviđenim projektima, onim filmskim projektima te projektima televizijskih serija.


U nastavku donosimo informacije i pregled novosti vezanih uz nastavak rada na sljedećim projektima.Među najiščekivanijim projektima su filmovi »Avatar 2« i »Jurski svijet«. Filmska kompanija Universal objavila je sredinom ovog mjeseca da nastavlja snimanja u Velikoj Britaniji za film »Jurski svijet: Dominion«. Nastavak rada na filmu, tj. snimanju scena odvijat će se uz rigorozne mjere sigurnosti, a sam početak ponovnog snimanja bit će druga veća produkcija, nakon one za »Avatar 2« Jamesa Camerona koja je nedavno ponovo počela sa snimanjima na Novom Zelandu.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Avatar 2 updates (@avatar2officialmovie)

Novi datumi


Rad na filmu »Jurski svijet: Dominion« u kojem glavne uloge imaju Chris Pratt i Bryce Dallas Howard prekinut je u ožujku ove godine upravo zbog pandemije koronavirusa. Povratak na set uključivat će dvotjednu karantenu, česta testiranja na virus, dezinfekcije te svakodnevna mjerenja temperature kao mjere predostrožnosti. Inače, »Jurski svijet: Dominion« u kinima bi se trebao početi prikazivati u lipnju 2021. godine. Kako navodi holivudski portal Deadline, Universal grupa utrošit će oko pet milijuna dolara samo na sigurnosne mjere koje omogućuju nastavak rada na filmovima.
Sedmi nastavak popularnog serijala filmova »Nemoguća misija« s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi nastavit će sa snimanjima u rujnu ove godine, što znači da će inicijalni plan o prikazivanju u srpnju 2021. godine ipak biti pomaknut na studeni te godine. Redatelj filma ostaje Christopher McQuarrie koji je bio i redatelj prethodnih dvaju nastavka, prema izvoru RadioTimes.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mission: Impossible (@missionimpossible)
Jedan od projekata koji je stao jest i onaj Netflixov, snimanje četvrte sezone planetarno popularne televizijske serije »Stranger Things«. Upravo ova serija osigurala je poveći broj pretplatnika poznatoj streaming platformi, a radi se o znanstveno-fantastičnoj priči s elementima horora i trilera, u čijem su središtu priče tinejdžeri te njihova borba protiv onostranog.


Rad na seriji započeo je u ožujku ove godine, da bi samo nakon dva tjedna bio prekinut zbog pandemije, kako navodi Techradar. Cinemablend ističe da je cjelokupni scenarij završen te se čeka popuštanje mjera kako bi produkcija nastavila s radom.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Stranger Things (@strangerthingstv)Inače, tvorci serije braća Duffers sklona su pratiti liniju datuma objava epizoda koji padaju na američke blagdane u srpnju i listopadu, stoga jedino možemo čekati da vidimo hoće li četvrta sezona ugledati svjetlo dana u srpnju ili listopadu, no tek sljedeće godine, sudeći prema IMDb-u i portalu Whats on Netflix.Promjene planovaProdukcija koja je stala sa svojim planovima je i ona FX-ovog »Farga«. Točnije, radi se o četvrtoj sezoni ove višestruko nagrađivane serije koja je, između ostalog, bila prikazivana i na HRT-u. Prethodne sezone imale su deset epizoda, a toliko će imati i ova sezona. Kako portal Deadline navodi, snimljeno je osam od deset epizoda.


Tvorac je serije Noah Hawley, dok je u glavnoj ulozi Chris Rock, inače poznat kao komičar, stoga vrijedi vidjeti kako će se snaći u ovoj drami s elementima trilera, u specifičnoj atmosferi zaglušenosti sporoga ritma. Inače, serija uvjerljivo prenosi atmosferičnost identičnu kultnom filmu braće Coen iz 1996. godine na kojem je i bazirana prva sezona ove serije.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Fargo (@fargo)
Film koji je dovršen i koji je bio predviđen za puštanje, »No Time To Die«, trebao je puniti kinodvorane u travnju ove godine. Dakako, radi se o novom filmu u serijalu o tajnom agentu 007, Jamesu Bondu, s Danielom Craigom u glavnoj ulozi, oskarovcem Ramijem Malekom kao glavnim negativcem i ostalima. Cinestar i Kaptol kina već imaju najave na svojim stranicama, no kako stvari za sad stoje, prikazivanje ovog filma pričekat će studenti ove godine, navodi portal RadioTimes.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli James Bond 007 (@007)
Što više virus bude slabio na globalnoj razini, to će više popuštati i ograničene mjere kretanja, što znači da ćemo napokon imati prilike uživati u brojnim gledateljskim poslasticama koje dolaze.