U kinima za Božić

Star Wars Epizoda IX najavljena fantastičnim trailerom. Pogledajte

Portal Novilist.hr

Foto promo Disney/Lucas Film

Foto promo Disney/Lucas FilmSvjetska premijera prvog trailera za deveti i finalni dio sage o Ratovima zvijezda održana je danas na godišnjem događanju Star Wars Celebration. Ondje je potvrđeno i ime epizode IX „Star Wars:Ć The Rise of Skywalker”, koje ćemo u kinimi moći pogledati „ovog Božića”.


Scene Rey sa svjetlosnim mačem popraćene su naracijom Lukea Skywalkera: „Tisuću generacija živi u tebi sada, ali ovo je tvoja bitka”. Slijede dramatične akcijske sekvence. Možemo vidjeti nekoliko preleta čuvenog Millenium Falcona, kao i scene opasne utrke na speederima u pustinji.


Ono što je posebno zanimljivo jest da se u jednoj sceni pojavljuje i pokojna Carrie Fisher kao Princeza Leia. U Epizodi IX bit će iskorištene snimke Carrie Fisher kao Leie, napravljene prije njene smrti 2016. godine.
U tralieru možemo vidjeti i cijelu glavnu postavu nove trilogije Ratova Zvijezda, okupljene oko olupine Zvijezde Smrti.


Trailer je prikazan na kraju jednosatnog događanja, na kojem su prvi put u javnost puštene promotivne fotografije glumačke postave filma.


Otkriven je i novi robot, Dio, koji će u filmu praviti društvo već dobro poznatom BB-8.


Na kraju trailera čuje se smijeh cara Palpatinea. Je li moguće da će ovaj okrutni zlikovac igrati ulogu u velikom finalu sage? Saznat ćemo već oko Božića.