The New Mutants

Sjećate li se najave za ovaj film? Prošle su dvije godine od “trailera”, a filma – još uvijek nema

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Odgađanje izlaska filma je navodno bilo zbog ponovnog snimanja, koje bi se više baziralo na horor dijelove filma.Obično kada na YouTubeu izađe nova najava za film, isti uskoro očekujemo ili u kinima ili na nekoj od streaming platformi. Svjesni smo da ćemo film čekati još neko vrijeme, ali obično se radi o najviše nekoliko mjeseci, rijetko kada godina. 


To nije slučaj za X-Menov “The New Mutants” čija je najava izašla u listopadu 2017. godine. Kao što znamo, film još nitko nije pogledao jer mu nema niti traga niti glasa. Kako je jedan korisnik ispod najave na YouTubeu napisao: “Što mi se dogodilo od 2017. godine: maturirao sam, krenuo na fakultet, našao posao na pola radnog vremena, imao dvije romantične veze, (napokon) izgubio nevinost, postao sam ujak i izgubio na težini. A ovaj film još uvijek nije izašao”. 


ScreenRant piše da je “trailer” stigao 13. listopada 2017., a film je trebao na velike ekrane stići 13. travnja prošle godine. Datum je došao i prošao, a onda je najavljena odgoda prikazivanja za 22. veljače ove godine. Onda je film ponovno odgođen za 2. kolovoza ove godine, a na kraju nakon finaliziranja udruživanja Foxa i Disneyja, krajnji je datum – 3. travnja iduće godine.


Odgađanje izlaska filma je navodno bilo zbog ponovnog snimanja, koje bi poboljšalo horor dijelove filma. Nakon izvještavanja o praktički nepoznatim problemima, stigla je informacija da su glavešine iz Disneyja bile nezadovoljne isječkom iz filma, unatoč tome što je na ranim testiranjima film dobio dobre ocjene, pisao je CBR.
Čak je i Maisie Williams (“Game of Thrones”) koja u filmu tumači Rahne Sinclair (Wolfsbaine) kazala da je u “potpunom mraku” što se tiče izlaska fima, a ranije je ove godine za Rolling Stone izjavila: “Tko uopće zna kada će je*** film izaći?” Tada je rekla i da je srela kolegu iz filma, Charlieja Heatona (u ulozi Sama Guthriea odnosno Cannonballa) koji također ništa ne zna o datumu izlaska.  


Kada (i ako) “The New Mutants” stignu na velike ekrane, priča će pratiti superheroje u žanru horora, a temeljena je na Marvelovom istoimenom timu iz stripa. Biti će to trinaesti film iz X-Men serijala. 


Redatelj je Josh Boone, a glumačka postava pored Williams i Heatona uključuje Anyu Taylor-Joy, Henryja Zagu, Blu Hunta i Alice Bragu. Film prati priču grupe mladih mutanata, čuvanih na tajnoj lokaciji dok se pokušavaju spasiti. 


Za slučaj da ste zaboravili o čemu je riječ, evo najave iz 2017. godine.