Horor

Netflixova lista filmova za Noć vještica: Jezivi naslovi za najstrašniju noć u godini

P. N.

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Ne zaboravite provjeriti sve osigurače te dobro zatvoriti vrata i prozoreAko ste odgađali gledanje horor filma zbog straha ili manjka slobodnog vremena, sada je pravo vrijeme da nadoknadite propušteno. Dani oko Noći vještica su najpopularnije vrijeme za nekoga preplašiti, makar i samog sebe. To vrlo dobro zna i Netflix s kojeg stižu prikladni naslovi za ovu “najstrašniju” večer u godini. 


Dobro društvo u toplini vašeg doma uz omiljene (bez)alkoholne napitke idealna su kombinacija za zdravu dozu straha i vriska. Udobno se smjestite i naravno – ne zaboravite provjeriti sve osigurače te dobro zatvoriti vrata i prozore.


The Invitation


“Muškarac prihvaća poziv za večeru kod bivše supruge, a zatim se dogodi situacija koja otvara stare rane i stvara nove tenzije”, kratki je opis ovog psiho-horor trilera. Jedna od kritika na Rotten Tomatoesu kaže da je riječ o “intenzivnom psihološkom trileru terora koji stvara odličnu atmosferu napetosti, a ista gledatelja drži prikovanog za stolicu od početka do kraja”.
U glavnim su ulogama Logan Marshall-Green, Tammy Blanchard i Emayatzy Corinealdi.


FOTO/Netflix, YouTube Screenshotx


FOTO/Netflix, YouTube ScreenshotxRattlesnake


“Nakon što misteriozna žena spasi njezinu kćer od smrtonosnog ugriza zmije, samohrana majka mora vratiti dug tako da prije zalaska sunca ubije nepoznatu osobu”, stoji u opisu filma. Jedna od recenzija za ovaj horor – triler, na Rotten Tomatoesu piše: “Kako Katrina smišlja različite scenarije potencijalnog ubojstva, tako ‘Rattlesnake’ postaje sve više fascinantan i pokazuje istinu koju mnogi trileri često promaše – da nije jednostavno oduzeti život”. Glavne uloge tumače Carmen Ejogo, Theo Rossi i Emma Greenwell.


FOTO/Netflix, YouTube Screenshotx


FOTO/Netflix, YouTube ScreenshotxGet Out


Horor komedija iz 2017. bila je apsolutni hit kod kritičara i publike. Redateljski prvijenac Jordana Peelea koji preispituje rasne odnose u SAD-u, dobitnik je i ugledne nagrade Independent Spirit Awards (ISA) te Oskara za najbolji originalni scenarij. “Crnac Chris je nervozan prilikom upoznavanja roditelja svoje cure, bjelkinje. Njezini roditelji žive na vlastitom imanju, a iako se čine pristojnima, stvarnost je daleko od toga pa se kod Chrisa budi jeza”.


Film je na Rotten Tomatoesu dobio nevjerojatnih 98 posto glasova te epitete poput “briljantno provokativan”, a jedna recenzija kaže da ćete gledanjem filma iskusiti sve: “inteligenciju, dovitljivost, horor, humor, obmanu, realnost, strah, očaj i puno više”. Vodeće uloge pripadaju Danielu Kaluuyi, Allison Williams i Catherine Keener.


FOTO/Netflix, YouTube Screenshot


FOTO/Netflix, YouTube Screenshot1922


Teško će bilo koja lista hororaca proći bez filma koji je rađen prema knjiškom predlošku Stephena Kinga. Jedan takav nosi naslov “1922” u kojem farmer prizna ubojstvo svoje supruge. Iako ovo zvuči kao kraj filma, daleko smo od toga jer njezina smrt predstavlja tek početak jezive priče.


Na Rotten Tomatoesu ga preporučuje 90 posto korisnika, a jedna od kritika kaže: “1922 je neodoljiv i čvrst pogled na ubojstvo, čin i posljedice, a njegova ga je jednostavnost lansirala u jedno od najsofisticiranijih filmskih adaptacija Stephena Kinga”. Glavne zvijezde su Thomas Jane, Molly Parker i Dylan Schmid.


FOTO/Netflix, YouTube Screenshot


FOTO/Netflix, YouTube ScreenshotI Am the Pretty Thing That Lives in the House


Kakva bi to Noć vještica bila, da se ne pogleda bar jedan film o ukletoj kući? Nikakva, naravno. Stoga je Netflix među naslove uvrstio horor u kojem pratimo “nervoznu medicinsku sestru koja se vrlo lako preplaši, a pronađe se u situaciji da njeguje spisateljicu horor priča u kući prepunoj skrivenih tajni”. Kritičari na Rotten Tomatoesu pišu da je riječ o “pomalo gotičkoj baladi o ubojstvu s velikom finesom i odličnom postavom”.


Vodeće uloge pripale su Ruth Wilson, Bobu Balabanu i Lucy Boynton.


FOTO/Netflix, YouTube Screenshot


FOTO/Netflix, YouTube Screenshot