Stephen King

Kako ubojica može biti na dva mjesta u isto vrijeme? Stigla najava za Kingov “The Outsider”

Sanda Milinković

FOTO/YouTube, The Outsider (2020): Official Teaser | HBO

FOTO/YouTube, The Outsider (2020): Official Teaser | HBO

Trener male lige osumnjičen je za ubojstvo dječaka iz susjedstva Stephen King nastavlja svoju vladavinu u carstvu filmskih adaptacija. Njegov “The Outsider” stiže na HBO 12. siječnja iduće godine, a temelji se na istoimenoj prošlogodišnjoj horor noveli. Glavno pitanje knjige i serije je: “Kako se navodni ubojica može naći na dva mjesta u isto vrijeme?”.


Stigla je najava prema kojoj igra većina glavnih glumaca pa tako vidimo da će trener male lige Terry Maitland (Jason Bateman) biti optužen za brutalno ubojstvo dječaka iz susjedstva. Postoji i svjedok ubojstva, a slučaj postaje neobičan kada se dozna da je Maitland u vrijeme ubojstva viđen izvan grada, što je zabilježila i kamera.


Policijski detektiv Ralph Anderson (Ben Mendelsohn) ispred sebe ima neuredan slučaj od trenutka kada uhiti Maitlanda usred utakmice. Misterija vodi Andersona sve dublje i dublje u slučaj koji se kreće neočekivanim smjerovima.
U ekranizaciji ove SF novele gledat ćemo i Holly Gibney (Cynthia Erivo), iako će je utjeloviti druga glumica. U seriji koja je startala 2017. godine, utjelovila ju je Justine Lupe koju smo gledali u ulozi nekad sramežljive privatne istražiteljice. Gibney se vraća i u slijedećoj seriji Kingovih novela – “If It Bleeds” koje su zakazane za proljeće iduće godine, prenosi Rolling Stone. 


Prema pisanju portala Deadline, u “The Outsideru” ćemo gledati Dereka Cecila (House of Cards) i Maxa Beesleyja (Jamestown). U produkciji stoje redatelji Richard Price i Jack Bender te Aggregate Films Jasona Batemana uz Temple Hill Entertainment. 


“The Outsider” prati iduću sezonu Kingove “Castle Rock” s Hulua, koja će prikazivati mlađu verziju Annie Wilkes, zastrašujuće medicinske sestre iz “Miseryja” koju utjelovljuje Lizzy Caplan. 


“Imam sedamdeset i jednu godinu i mnogo ljudi mojih godina je zaboravljeno, a ja imam ovaj nagli uspjeh kasnijeg perioda. Vrlo sam zahvalan”, izjavio je prethodno King čije će adaptacije na male ekrane tek obilježiti iduću godinu.