Stigla je zima

VIDEO Na području Rijeke snijeg se “spustio” sve do mora, na staroj cesti u Gorskom kotaru – prometni kolaps

P. N., Danijela Pleše

Foto D. Pleše / S. Drechsler

Foto D. Pleše / S. Drechsler

Molimo sve sudionike u prometu da prilagode vožnju uvjetima na cesti te da u slučaju proglašavanja zimskih uvjeta ne koriste vozila koja nisu opremljena zimskom opremomNa riječkom području od jutros su zalepršale prve pahulje snijega ove “sezone” i to uz samo more. Temperatura je 3 stupnja, a puše sjeveroistočni vjetar, koji dodatno doprinosi osjećaju hladnoće.


Zabijelilo se i na Platku.

Portal Istramet javlja kako je jutro posvuda osvanulo hladno uz oborine te umjerenom i jakom burom koja u Labinu puše do 91 km/h. Uz obalu Istre pada kiša, a u Umagu je već palo 8 mm. U središnjoj Istri ima slabog snijega i kiše, dok snijeg uz stvaranje pokrivača pada na većem dijelu Ćićarije te na Učki, ali i dijelu Labinštine!


Foto galerija: Snijeg na Kvarneru Foto: Sergej Drechsler


Srijeda ujutro donijela je prometni kolaps nakon snježnih pahulja koje su u 9 sati djelomično i blokirale staru cestu DC3 , konkretno između Lučica i Sopača gdje je nekoliko kamiona slovenskih registracija, ali i hrvatskih registracija ostala zaglavljena.

 Na terenu su Ceste Rijeka te MUP koji pokušavaju regulirati promet, a ovim putem se mole vozači da ukoliko ne moraju ne idu na put pogotovo u Gorskom kotaru, a Gorani snalažljivi kao uvijek zasigurno ne priznaju da je pao snijeg ukoliko nije barem jedan metar.


Na ostalo su naviknuli. A ako baš morate kroz Gorski kotar, naoružajte se strpljenjem i obaveznom zimskom opremom.


Snijeg u Ogulinu / Foto Goran Žgela


Snijeg na Srdočima / Foto Mirjana Barać Lebar


Foto Mirta Mrakovčić


Foto Mirta Mrakovčić


Foto Mirta Mrakovčić


Ravna Gora / Foto Marina Gecan


Foto Stipan Orčić

Foto Stipan Orčić


Foto Danijela Pleše


Foto S. DrechslerFoto S. Drechsler


Tanji snježni pokrivač izmjeren je i u Labinu.Ceste Rijeka su još jučer izdale upozorenje za vozače.


“Molimo sve sudionike u prometu da prilagode vožnju uvjetima na cesti te da u slučaju proglašavanja zimskih uvjeta ne koriste vozila koja nisu opremljena zimskom opremom (zimske gume na svim kotačima i po potrebi lanci za snijeg na pogonskim kotačima)”, navodi se u priopćenju.