TZ Viškovo

U Viškovu otkazana Matejna: “Brinemo o zdravlju posjetitelja”

Portal Novi list

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Ipak, nisu izostavljene nagrade koje su se za Matejnu dodjeljivale odličnim osnovnoškolcima i učeniku generacije te mještanima s najljepšim okućnicama i balkonima pa će se aktivnosti u manjem obimu ipak održatiU Viškovu su obično jesen počinjali i začinili Matejnom, najvećom manifestacijom koja slavi zaštitnika mjesta Svetog Mateja, 21. rujna. Ova je godina ipak za sve drugačija.


Sedmodnevna manifestacija bogata kulturnim, zabavnim, sportskim i edukativnim programa privlači svake godine sve posjetitelja iz Viškova, ali i okolice. Zanimljiva predavanja i izložbe, uzbudljiva sportska natjecanja, kulturno-umjetnički programi, zabavni programi u šatoru, kao i nezaboravni koncerti bili su pravo jesenje osvježenje.


No, ove godine od Matejne, na žalost, neće biti nšta.
“Uslijed nepovoljnih epidemioloških okolnosti uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, mjera suzbijanja zaraze koje je gotovo nemoguće ispoštovati na ovako velikoj manifestaciji, a ponajprije radi brige o zdravlju posjetitelja, aktivnih sudionika i izvođača, obavještavamo Vas da smo otkazali manifestaciju Matejnu 2020.


Unatoč tome, nismo izostavili nagrade koje su se za Matejnu dodjeljivale odličnim osnovnoškolcima i učeniku generacije te mještanima s najljepšim okućnicama i balkonima pa će se aktivnosti u manjem obimu ipak održati.


Čvrsto vjerujemo da sljedeća godina donosi poboljšanje u svim segmentima zdravstvenog sustava i općenito u našim životima, a tada ćemo se okrenuti osmišljavanju i realiziranju Matejne te niza drugih događanja na kojima se družimo, susrećemo i uživamo”, poručuju iz Turističke zajednice Viškova.