Gospodarska suradnja

U riječkoj Lučkoj upravi domaćim poduzetnicima se predstavile austrijske tvrtke

Sanja Gašpert

Foto PGŽ

Foto PGŽU Lučkoj upravi Rijeka održan je poslovni susret na kojem su se domaćim poduzetnicima predstavile austrijske tvrtke zainteresirane za ulaganja na ovom području.


Na samom početku prisutne su pozdravili ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa, direktor Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Gerhard Schlattl i veleposlanik Republike Austrije Josef Markus Wuketich.


Istaknuli su kako je ovo nastavak lanjskog događanja koje Advantage Austria održava u mandatu novog direktora, uz uvjerenje da će se dodatno pojačati gospodarska suradnja s Austrijom, jednim od najvećih ulagača u Republiku Hrvatsku.
Foto PGŽ


U Hrvatskoj, naime, trenutačno posluje više od 800 austrijskih tvrtka koje broje više od 35 tisuća zaposlenih. Na susretu je prezentiran aktualni razvoj Luke Rijeka te je održano kratko predstavljanje jedanaest austrijskih poduzeća.


Nakon radnog dijela održan je obilazak Luke Rijeka.


U ime Primorsko-goranske županije, poslovnom susretu prisustvovali su zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić.