Kolektivna sadnja

‘Zasadi stablo, ne budi panj!’: U Kampusu posađene smokve i lovor

Ingrid Šestan Kučić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Jučer u Kampusu posađeno je 17 sadnica smokava i lovora. U sklopu ozelenjavanja površina Sveučilišnog kampusa do sada je posađeno stotinjak sadnica različitog biljaRIJEKA – Sveučilište u Rijeci odazvalo se kontionuiranoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj koju organizira Udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!” te je danas u Kampusu posađeno 17 sadnica smokava i lovora.


U sklopu ozelenjavanja površina Sveučilišnog kampusa do sada je posađeno stotinjak sadnica različitog bilja, a sadnja stabala tek je dio sveučilišnih aktivnosti usmjerenima prema ekološkoj održivosti i osviještenom poslovanju, poput prestanka korištenja jednokratnom plastikom i postupnog kretanja prema sveučilištu bez plastike.


Snježana Prijić-Samaržija / Snimio Marko GRACIN

Snježana Prijić-Samaržija / Snimio Marko GRACINSveučilište ekološku osviještenost nastoji potaknuti i kod studenata, a dobar primjer pruža i svojim promotivnim materijalima koji uključuju višekratne staklene boce i bilježnice od recikliranog papira. Na tom tragu riječki Studentski centar prvi je u Hrvatskoj napravio važan iskorak izbacivši iz korištenja plastiku u dijelu gdje je to bilo moguće.
Već se godinama velika pažnja pridaje i razvrstavanju otpada, stoga su svi objekti opskrbljeni kantama za odvajanje otpada, a uz razne mjere u poslovanju kojima se želi smanjiti udio plastičnog otpada i tako doprinijeti zaštiti okoliša unutar Centra osnovana je i grupa »čiSTO%«, čiji je cilj očuvanje i zaštita okoliša te podizanje svijesti o štetnosti korištenja plastike za okoliš.


Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin