Besplatna predavanja

Sveučilište za 3. dob: Riječki Tehnički fakultet otvara vrata starijim sugrađanima

Ingrid Šestan Kučić

Svi zainteresirani za sudjelovanje u novom ciklusu predavanja mogu se prijaviti na e-mail [email protected]Sveučilište u Rijeci u suradnji s Gradom Rijeka nastavlja s ciklusom kratkih besplatnih predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob namijenjenog građanima starijima od 55 godina sa završenom srednjom školom ili višim stupnjem obrazovanja.


Novi ciklus predavanja održavat će se u periodu od siječnja do ožujka, srijedom u 17 sati i to na različitim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci.


Prvo predavanje odnosno terenska nastava iz ciklusa kratkih predavanja održat će se u srijedu 18. siječnja s početkom u 17 sati, na Tehničkom fakultetu, a predavači su izv. prof. dr. Igor Wolf i izv. prof. dr. Paolo Blechich.
Sudionici će u sklopu programa obići “Laboratorij za toplinska mjerenja i Laboratorij za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju” gdje će se upoznati s ugrađenom opremom i mjernim uređajima koji se koriste u znanstvenom radu.


Demonstrirat će se i primjena termovizijske kamere, koja se, između ostaloga, koristi tijekom energetskih pregleda za ispitivanje kvalitete gradnje odnosno detekciju dijelova zgrade s povećanim toplinskim gubicima.


Svi zainteresirani za sudjelovanje u novom ciklusu predavanja mogu se prijaviti na e-mail [email protected], a dostupan je i popis planiranih jednokratnih predavanja u ovom ciklusu.


U travnju se planira provesti i proljetni ciklus predavanja i to od 13. do 27. travnja kada će dr.sc. Slobodan Beliga voditi ciklus predavanja na temu “Praktična informatika”, dok će dipl.ing.arg. Tomislav Pavlešić biti predavač programa “Uvod u pčelarstvo” koji će se održati od 4. do 18. svibnja.


Uz cikluse predavanja planira se i radionica slikarstva, koja će se održavati na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci u periodu od travnja do lipnja.