Pojačanje

NOVI U STRANCI Senka Šubat, Vlasta Sušanj Kapićeva i Voljen Grbac u PGS-u

Biljana Savić

Novi i stari PGS-ovci - Franjo Butorac, Voljen Grbac, Vlasta Sušanj Kapićeva, Darijo Vasilić i Senka Šubat / Foto Vedran KARUZA

Novi i stari PGS-ovci - Franjo Butorac, Voljen Grbac, Vlasta Sušanj Kapićeva, Darijo Vasilić i Senka Šubat / Foto Vedran KARUZA

Predsjednik stranke Darijo Vasilić kazao je da će mu biti čast s njima dijeliti stol, ideje i stavove te da je PGS-u čast biti obogaćen ljudima koji su ostavili značajan trag u našem zavičajuRIJEKA  Primorsko-goranski savez PGS jučer je dobio tri nova člana. Riječ je o dugogodišnjim simpatizerima i prijateljima PGS-a koji su jučer u stranačkom domu de facto samo formalizirali svoj ulazak u ovu stranku.


Tako su od jučer članovi PGS-a, kako ih je opisao politički tajnik ove stranke Franjo Butorac, Vlasta Sušanj Kapićeva, ugledna pjesnikinja i čuvarica domaćega ČA; Voljen Grbac, obrazovanjem operni pjevač, srcem zaljubljenik u naše ČA, svoju Kastavštinu i fotografiju, te Senka Šubat, pravnica, žena s istočnog dijela riječkog prstena i prva načelnica policijske uprave u Hrvatskoj.


 


Svečanost

Zašto su odlučili postati članovi PGS-a obrazložili su jučer na konferenciji za medije, koja je ujedno bila i svečanost ulaska u stranku, a ona se uglavnom svodi na dobrobit i stopostotnu posvećenost našem kraju.– Dijete sam ovoga kraja, dosad nikad nisam bila u politici, a imam veliku potrebu dati podršku PGS-u i njegovom predsjedniku Dariju Vasiliću koji je dobio podršku svih građana i iza kojega stoje rezultati. Vasilić je primjer kako se političar treba ponašati, važni su rezultati, a ne političke boje. Kad bi se Krk pretočio na našu regiju, pa i na Hrvatsku, ne bismo imali problema kakvih imamo, kazala je sad već umirovljena prva načelnica policijske uprave u Hrvatskoj Senka Šubat.Voljen Grbac je sam za sebe rekao da je toliki lokalpatriot, pa da ga nitko ni strujom ne bi natjerao da živi negdje izvan Kvarnera.
– Ova je godina trebala biti zlatna po pitanju kulture u Rijeci, ali dogodilo se što se dogodilo. Ako ikako mogu pomoći svojim stručnim znanjem i glazbom, rado ću to učiniti, kazao je Grbac, a Vlasta Sušanj Kapićeva poručila je da može pomoć kraju iako ima 75 let.


Inicijativa oko struje


Vasilić je zahvalio novim članovima i kazao da će mu biti čast s njima dijeliti stol, ideje i stavove te da je PGS-u čast biti obogaćen ljudima koji su ostavili značajan trag u našem zavičaju. Vasilić je također podsjetio na inicijativu PGS-a koju, kazao je, Vlada prešućuje, a riječ je, kazao je, o snažnoj inicijativi koja vrijedi za sve građane i za sve gospodarstvenike.– Predložili smo Vladi da za prvih šest mjeseci ove godine svakom, ali svakom građaninu i baš svakom gospodarstveniku snizi račun za struju za 30 posto. Obrazložili smo to činjenicom da su građani, osim što su financijski oštećeni mjerama COVID-a, bili primorani i ostati kod kuće, zbog čega su pojačano trošili električnu energiju i to smo stavili u kontekst vrlo dobrog poslovanja HEP-a koje godinama ostvaruje dobit i uplaćuje je u državni prooračun. Dosad su provođene mjere za ove ili one, a ovo je mjera koja vrijedi za sve i šaljemo javnu poruku Vladi RH da je prihvati do 5. srpnja. Nemamo ništa protiv da ovo predizborno vrijeme i HDZ iskoriste tako da prihvate našu inicijativu, zaključio je Vasilić.