Odlični rezultati

Rijeka srušila turistički rekord! U lipnju više gostiju nego ikad, povratak gostiju iz jedne zemlje posebno raduje

Alenka Juričić Bukarica

Foto: Ana Križanec

Foto: Ana Križanec

Rasli su i dolasci i noćenja gostiju, posebno onih stranihProšli mjesec u Rijeci je donio rekordni fizički turistički promet za ovo doba godine. Naime, tijekom lipnja je u smještajnim kapacitetima na području grada Rijeke ostvareno je 123 posto više dolazaka u odnosu na lipanj 2021. godine, ali i pet posto više nego rekordne 2019. Isto tako ostvareno je 23 posto više noćenja nego 2019.


– Ovaj izuzetan rezultat u pogledu dolazaka Rijeka prije svega može zahvaliti dolascima stranih gostiju čiji se broj dolazak povećao za fantastičnih 170 posto, kazali su u Turističkoj zajednici grada Rijeke navodeći kako se broj noćenja u lipnju ove također povećao u odnosu na broj noćenja u lipnju 2021. za odličnih 123 posto čemu je u znatnoj mjeri pridonio rast noćenja stranih gostiju za 154 posto.


– Uobičajeno najveći udio među stranim gostima drže njemački turisti, a izuzetno veseli povratak turista s talijanskog tržišta jer su talijanski turisti izbili na drugo mjesto po broju dolazaka ispred državljana Austrije, Poljske i Mađarske, kazali su u riječkoj TZ.