Predivna večer u Kastvu

Prva večer MIK-a: Publika odabrala Karin Kuljanić s pjesmom “Fala ti na jubavi”

Slavica Mrkić Modrić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

S 151 glasom publike titulu viceprvaka prve mikovske večeri dobila je skladba "Srce je srićno" (Robert Grubišić-Vjeko Alilović-Robert Grubišić/Ivan Načinović) u izvođenju Klape Tić, dok je trećeplasirana, s 98 glasova bila pjesma "Kvarnerska vila" (Robert Grubišić-Mirjana Bobuš-Robert Grubišić/Frane Frleta), a izvodi ju Andrina Frleta 


KASTAV – Na predivnoj kastavskoj Crekvini – predivna prva večer Festivala Melodije Istre i Kvarnera u kojoj je publika odlučila da joj se od devetnaest ponuđenih kompozicija najviše sviđa “Fala ti na jubavi” (Goran Šarac-Robert Pilepić-Aleksandar Valenčić) koju izvodi Karin Kuljanić i dodijelila joj 163 glasa. S 151 glasom publike titulu viceprvaka prve mikovske večeri dobila je skladba “Srce je srićno” (Robert Grubišić-Vjeko Alilović-Robert Grubišić/Ivan Načinović) u izvođenju Klape Tić, dok je trećeplasirana, s 98 glasova bila pjesma “Kvarnerska vila” (Robert Grubišić-Mirjana Bobuš-Robert Grubišić/Frane Frleta), a izvodi ju Andrina Frleta.

Foto galerija: Prva večer MiK-a - Kastav Foto: Marko GracinToliko o poretku, uz napomenu kako u konkurenciji za nagrade i to po vlastitoj želji nije Tereza Kesovija, pa se za brojne strukovne nagrade i nagrade publike bori osamnaest kompozicija. A što se tiče same atmosfere u Kastvu, dovoljno je reći da se kastavska publika i MIK oduvijek vole pa je tako i ovog puta grad na brege do jutarnjih sati pjevao s mikovcima. Domaćinstvo s Kastvom dijeli grad Opatija i to po sistemu tzv. rotirajućih ugošćavanja mikovske karavane ili ove godine u Kastvu, druge u Opatiji i tako u krug.
Sutra mikovce dočekuje Malinska koja pak isti sistem ugošćavanja dijeli s Općinom Punat i Gradom Krkom. Da će biti veselo, to je sigurno, tim više što nakon dvije godine odsustva zbog pandemije mikovci nisu nastupali na Zlatnom otoku.