Festival znanja

OŠ Gornja Vežica bila domaćin županijskog natjecanja, u znanju matematike se okušalo 155 učenika

Bruna Matičić

Sudjelovalo je 106 osnovnoškolaca i 49 srednjoškolaca te su mnogi od njih ostvarili odlične rezultate, a pojedini će zasigurno svoje matematičko znanje pokazati i na predstojećem državnom natjecanjuRIJEKA – Na županijskom natjecanju iz matematike za osnovne i srednje škole kojem je domaćin bila OŠ Gornja Vežica snage je odmjerilo čak 155 učenika iz 38 osnovnih i 12 srednjih škola.


Na županijsku razinu natjecanja iz svojih matičnih škola bilo je pozvano 106 osnovnoškolaca i 49 srednjoškolaca te su mnogi od njih ostvarili odlične rezultate, a pojedini će zasigurno svoje matematičko znanje pokazati i na državnom natjecanju.


Osnovne škole


Prema konačnim rezultatima natjecanja najuspješniji matematičari među četvrtim razredima jesu Filip Fabijanić (OŠ »Fran Franković«, Rijeka), Vito Peloza (OŠ Pehlin, Rijeka), Antonio Tufekčić (OŠ Hreljin), Alan Cvitković (OŠ Ivana Mažuranića, Novi Vinodolski) i Dominik Kontić (OŠ Pehlin, Rijeka). U kategoriji 5. razreda najviše bodova osvojili su Dora Datković (OŠ Kostrena), Luka Damjanović (OŠ Gornja Vežica, Rijeka) i Nikola Vlašić (OŠ Čavle, Čavle), a u 6. razredu to su Tia Cvjetović (OŠ »Nikola Tesla«, Rijeka), Josip Šebelja (OŠ Sveti Matej, Viškovo) i Patrik Klovar Lukarić (OŠ Kozala, Rijeka). U kategoriji 7. razreda odlične rezultate postigli su Elena Lenac (OŠ Zamet, Rijeka), Svebor Stublija (OŠ »Rikard Katalinić Jeretov«, Opatija), Dominik Bogmić (OŠ Klana), Vanja Perman (OŠ »Dr. Andrija Mohorovičić«, Matulji), Jerko Jusup (OŠ Vežica, Rijeka) i Nina Pavletić (OŠ Gornja Vežica, Rijeka), dok su najuspješniji matematičari u kategoriji 8. razreda Borna Čizmarević (OŠ »Fran Franković«, Rijeka), Lana Milani (OŠ Srdoči, Rijeka) i Karlo Ahel (OŠ »Fran Franković«, Rijeka).
Županijsko natjecanje za srednjoškolce održalo se u dvije varijante, A i B, od kojih je prva varijanta bila za učenike matematičkog usmjerenja, dok je varijanta B bila namijenjena učenicima ostalih srednjih škola. U obje varijante srednjoškolci su se natjecali u podskupinama ovisno o razredu koji pohađaju, a u A varijanti 1. razreda na županijskom natjecanju odlične rezultate postigli su Mario Kulušić i Dino Dujmić (Prva sušačka hrvatska gimnazija, Rijeka) te Brigita Banić i Luka Kauzlarić (Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka), a u 2. razredu istaknuli su se Karlo Mance, Ana Šubat i Toni Kukec (Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka). Od učenika matematičkih usmjerenja u 3. razredu rezultate su postigli Boris Španić, Leo Janković i Mauro Mohorovičić (Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka), dok su u 4. razredu to bili Andrej Čizmarević i Edi Ajanović (Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka) te Matko Petričić (Prva sušačka hrvatska gimnazija, Rijeka).


B varijanta
Najbolji matematičari prvih razreda srednjih škola u B varijanti jesu Jure Jerneić (Prva riječka hrvatska gimnazija, Rijeka), Anja Žiganto (Prva sušačka hrvatska gimnazija, Rijeka), Lana Acinger (Prva riječka hrvatska gimnazija, Rijeka). U 2. razredu to su bili Simeon Stefanović (Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo, Rijeka), Ana Ivković (Prva riječka hrvatska gimnazija, Rijeka) i Nika Valić (SŠ Andrije Ljudevita Adamića, Rijeka), a u 3. razredu Antonio Jurešić i Josip Mrakovčić (SŠ Hrvatski kralj Zvonimir, Krk) te Gabriel Barac (Salezijanska klasična gimnazija, Rijeka). U 4. razredima srednjih škola odlične rezultate postigli su Marko Žagar (SŠ »Vladimir Nazor«, Čabar), Alen Komadina (SŠ Ambroza Haračića, Mali Lošinj) i Sanel Prtenjača Jedrejčić (Prirodoslovno grafička škola, Rijeka).