Rezultati natječaja

Općina Klana izdvaja 43.000 eura za sportske klubove, kulturne i ostale udruge

Bruna Matičić

Ilustracija / Foto Ana Križanec

Ilustracija / Foto Ana Križanec

Objavljeni su rezultati natječajaOpćina Klana iz svog proračuna ove godine planira izdvojiti ukupno 43 tisuće eura kojima će sufinancirati svoje sportske klubove te kulturne i ostale udruge, a rezultati natječaja provedenoga početkom ove godine nedavno su objavljeni na mrežnoj stranici Općine.


Sukladno natječaju Općina Klana u 2023. godini planira izdvojiti ukupno 36 tisuća eura za sufinanciranje javnih potreba, programa i projekata usmjerenih na rad u području sporta, dok će se za kulturu i ostale djelatnosti izdvojiti 7,3 tisuće eura.


Prema rezultatima natječaja Udruzi umirovljenika Općine Klana planira se dodijeli ukupno 1.700 eura namijenjenih druženju u Liscu te izletima u 2023. godini, dok se udrugu Maškare Studena planira sufinancirati s 1.200 eura, a koje su namijenili pokrivanju troškova maškaranih događanja u ovoj godini.
Klanjskim mačkarama dodijelit će se ukupno 1.400 eura za sudjelovanje na karnevalima te pripremu i objavu slikovnice Majhane klanjske mačkarice.


Društvo za povjesnicu Klana Općina će sudinancirati s 1.500 eura za provedbu njihova plana i programa u 2023. godini, a isto toliko dodijelit će se i Pjevačkom zboru Matko Laginja za njihovu glazbenu i koncertnu djelatnost.


Kako je već spomenuto, za projekte i programe koji doprinose razvoju sporta iz klanjskoga proračuna izdvojit će se ukupno 36.000 eura, od čega će se 26.900 eura dodijeliti Nogometnom klubu Klana i to za tri djelatnosti.


Za omogućavanje uvjeta funkcije objekta i natjecanja za rad s djecom i mladeži dodijelit će se 9.300 eura, s istim će se iznosom sufinancirati priprema i natjecanja mladeži, dok će za pripremu i natjecanja djece mlađih uzrasta NK Klana dobiti 8.500 eura.


Boćarski klub Sv. Rok Klana u 2023. godini dobit će 3.500 eura za natjecanje u 1. hrvatskoj boćarskoj ligi, a Boćarskom klubu Studena za ligašku sezonu dodijelit će se 1.800 eura.


Što se sportskih udruga tiče, Općina Klana sufinancirat će još i Kick boxing klub “Fight klub” Klana s 2.800 eura za školu sportova za djecu i mladež te sudjelovanje na natjecanjima i turnirima te Planinarsko društvo Pliš s 1.000 eura namijenjenih rekreacijskom planinarenju.


U objavljenim rezultatima natječaja stoji kako je udrugama, društvima i klubovima omogućen uvid u ocjenu projekata i programa koje su prijavili za sufinanciranje s prethodno podnesenim zahtjevom, pa i mogućnost podnošenja prigovora na natječajni postupak, dok će se za odobrene programe potpisati posebni ugovori radi uređenja međusobnih prava i obaveza za provedbu sufinanciranih projekata i programa.