Kraj jedne ere

Obersnel odradio posljednji Kolegij gradonačelnika: Pomoć poduzetnicima produžena i za svibanj

Damir Cupać

Vojko Obersnel / Foto: M. GRACIN

Vojko Obersnel / Foto: M. GRACIN

Što će se dalje događati po tom pitanju zavisi od epidemiološke situacije, ali i o stavu novoga gradonačelnika, rekao je ObersnelRIJEKA – Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel odradio je 80. Kolegij gradonačelnika u ovom mandatu i posljednji u njegovoj 21-godišnjoj karijeri na mjestu prvog čovjeka grada.


– Ako se nešto izvanredno ne dogodi, riječ je o mom posljednjem kolegiju gradonačelnika. Zaključke bitne za funkcioniranje gradske uprave ću i dalje potpisivati sukladno svojim ovlastima do primopredaje vlasti, izjavio je Obersnel.


Jedna od zadnjih odluka koje je Obersnel donio je nastavak pomoći poduzetnicima koji imaju otežano poslovanje i za svibanj ove godine zbog propisanih epidemioloških mjera zbog pandemije koronavirusa.
– Riječ je o mjerama pomoći za zakupnike – neprofitne organizacije kojima je obustavljena djelatnost, a koji su oslobođeni plaćanja zakupnine, zatim mjere pomoći za zakupnike – članske organizacije kojima nije obustavljena djelatnost kojima se odobrava umanjenje za mjesec svibanj 2021. godine u iznosu od 30 posto.


Jednako tako, umanjit će se i zakupnina poduzetnicima sukladno padu prometa od 30 do 50 posto. Poduzetnici koji su počeli poslovanje u drugo,m dijelu prošle godine i ne mogu dostaviti podatak o tome koliko im je smanjen promet, bit će oslobođeni plaćanja 20 posto zakupnine.


Što će se dalje događati po tom pitanju zavisi od epidemiološke situacije, ali i o stavu novoga gradonačelnika.


Preporučit ćemo našim trgovačkim društvima Rijeka plusu i Rijeka sportu da prihvate iste mjere, izjavio je Obersnel.